IN MEMORIAM Suporterii lui ASU Politehnica au realizat un mural cu celebrele...

IN MEMORIAM Suporterii lui ASU Politehnica au realizat un mural cu celebrele vorbe ale antrenorului Costică Rădulescu FOTO

0
DISTRIBUIȚI
radulescu-c-1
Celebrele vorbe ale antrenorului Costică Rădulescu

Timișorenii care circulă în zona stadionului ”Dan Păltinișanu” au putut observa în această săptămână apariția unui graffiti special pe unul dintre gardurile Bazei 2 Politehnica. ”Muralul” inedit a fost realizat de fanii lui ASU Politehnica și conține un citat îndrăgit de suporteri din discursul regretatului Costică Rădulescu, unul dintre cei mai iubiți antrenori ai vechiului club alb-violet.

Alături de imaginea tehnicianului cu perioada în care acesta a trăit, fanii au gravat de-a lungul zidului textul: ”Toate trec, banii trec, dar astea … astea să le povestiți la copii, la nepoți!”. Sunt vorbele lui nea’ Costică Rădulescu adresate jucătorilor de la UMT în 1998 cu ocazia duelului din sferturile Cupei României cu Dinamo, echipa timișoreană având un parcurs senzațional din postura de divizionară C. Citat folosit și pe unele steaguri ale suporterilor.

Suporterii lui ASU Politehnica au realizat ”opera” de artă stradală în cadrul proiectului ”Poli – un club solid, echipă a comunității”. Graffiti-ul se dorește o sursă de inspirație pentru sportivii tineri care parcurg aleea ce leagă Strada Cerna de Strada Prof. Dr. Aurel Păunescu Podeanu. Cu bani de la autoritățile județene s-au mai achiziționat echipamente pentru juniorii lui ASU Poli, dar se doreau și mai multe acțiuni de promovare la jocurile echipei din Liga a II-a, banii de la CJT în urma concursului de proiecte au venit însă prea târziu.

C.V.


pe scurt al antrenorului Costică Rădulescu

Antrenorul Costică Rădulescu s-a născut în 17 aprilie 1934 în Comarnic (Prahova) și nu a avut legătură cu Banatul și Timișoara până în anul 1975. Atunci a preluat-o prima dată pe Poli Timișoara. Carismaticul tehnician avea să-i readucă pe alb-violeți în Cupa UEFA în 1990, după ce repreluase echipa din B. Poli a eliminat-o în acea ediție a cupelor europene pe Atletico Madrid (2-0, 0-1). El le-a mai pregătit de-a lungul vieții pe Dinamo Bacău, CS Botoșani, UMT, Oțelul Galați, SC Bacău, CS Târgoviște, Vega Caransebeș și Farul Constanța. Costică Rădulescu s-a stins pe data de 8 iulie 2002, la vârsta de 68 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.