Nicolae Robu a demisionat din funcția de președinte al PNL Timiș după...

Nicolae Robu a demisionat din funcția de președinte al PNL Timiș după o ședință cu scandal. Vezi din ce direcție a venit un atac-surpriză la adresa primarului Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

lansare candidati pnl timis 2016

Conflictele din interiorul PNL Timiș au ajuns la „punctul de fierbere” după rezultatul slab de la alegerile parlamentare, iar în urma şedinţei de birou politic judeţean de astăzi, primarul Timișoarei și-a dat demisia de la conducerea filialei.

Amintim că în timpul procesului de desemnare a listei cu candidaţi pentru alegerile parlamentare între liderul PNL Timiş şi primarii PDL, în frunte cu fostul secretar Dănuţ Groza a izbucnit un conflict. Finalul a fost unul demn de filmele de comedie după ce primarul din Deta, Petru Roman, nu a reuşit să prindă un loc pe lista de candidaţi, iar toată selecţia democratică anunţată de Robu s-a dus pe apa sâmbetei după ce de la nivel central au fost impuşi mai mulţi candidaţi: Alina Gorghiu – locul I Senat, Claudiu Buciu – locul II Senat şi Pavel Popescu locul III Camera Deputaţilor.

După ce PNL a fost învins de PSD nu doar la nivelul judeţului Timiş, ci şi în Timişoara, Nicolae Robu a refuzat să îşi depună demisia.


Acesta a declarat în urmă cu două zile că „Joi va fi şedinţă, unde să o las, la secretara de la partid? Dar nu îmi daţi dumneavoastră indicaţii ce să fac eu, fac cum consider. Acuma mă luaţi la rost că nu mi-am depus demisia? Nu evit nimic, haideți că vă las, că eu am treabă. În primul rând eu nu am declarat că îmi dau demisia. Am făcut o propunere să ne dăm demisia toți cei care nu am avut 30%. Ce, veniți să mă trageți de șireturi că nu mi-am dat demisia? Nu s-a aprobat propunerea asta, dar asta nu înseamnă… Eu voi discuta cu colegii joi în şedinţa de birou politic judeţean. Oricum cineva trebuie să conducă şi o să vedem cine o să conducă până la alegerile locale”.

Așa cum era de așteptat, ședința de astăzi a fost una încinsă, primarul din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, cirticându-l dur pe președintele Nicolae Robu pentru scorul obținut la alegerile de duminică. Dacă din partea fostului secretar al PDL Timiș atacul era așteptat, Robu a fost „înțepat” și dintr-o direcție-surpriză: fostul său consilier și protejat Marian Vasile. Acesta s-a aflat, înainte de alegeri, printre posibilii candidați la alegerile parlamentare, însă a fost scos de pe listă până la definitivarea candidaților.

Printre cei care putea să-i ia locul lui Nicolae Robu numărându-se fostul secretar Dănuţ Groza, alături de actualul secretar Alin Popoviciu şi de deputatul Marilen Pirtea.

Printre schimburile de replici nervoase, Nicolae Robu le-ar fi transmis colegilor de partid să caute alt candidat la Primăria Timișoara pentru alegerile locale din 2020.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.