Șansă UNICĂ: cinci elevi din Timișoara au programat mini-roboți aflați pe Stația...

Șansă UNICĂ: cinci elevi din Timișoara au programat mini-roboți aflați pe Stația Spațială Internațională. La ce competiție au participat

0
DISTRIBUIȚI
Elevii din Timișoara au programat roboți aflați pe ISS.

Cinci elevi din Timișoara pasionați de informatică au avut o șansă unică. Aceștia au programat mini-roboți aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale în cadrul unei competiții care s-a desfășurat, în acest sfârșit de săptămână, la Amsterdam, în Olanda.

Echipa formată din tineri programatori, numită Cassiopeia, de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, nu a reușit să ocupe unul din primele 14 locuri pentru a intra în marea finală a concursului Zero Robotics, însă, a fost invitată de către organizatori, alături de o altă echipă, să participe la o competiție secundară în cadrul căreia a avut loc și o transmisiune în direct din spațiu, iar elevii au putut vorbi cu astronauții aflați pe Stația Spațială Internațională.

„A fost o competiție principală la care nu am reușit să ne calificăm.


Am fost prima echipă care nu a reușit calificarea, iar pentru echipele care nu s-au calificat la competiția principală s-a organizat una secundară, pe care am câștigat-o. Practic, am fost cei mai buni dintre cei care nu au fost la competiția principală”, ne-a explicat profesorul Mircea Lupșe, coordonatul echipei Cassiopeia.

statia spatiala internationala

Echipa formată din cei cinci elevi din Timișoara a reușit să ajungă la Amsterdam pentru a participa la finala competiției Zero Robotics după ce o multinațională a donat suma de 3.000 de euro necesară deplasării lor.

„Competiția Zero Robotics a avut ca temă colonizarea planetei Marte și pentru asta trebuia scris un cod pentru niște roboți care sunt pe Stația Spațială Internațională, care să simuleze o plasare de sateliți pe orbita lui Marte. Copiii au scris codurile, iar codul lor a fost rulat de roboții de pe Stația Spațială Internațională, am fost în direct cu Stația Spațială Internațională și doi astronauți de acolo au fost arbitrii concursului”, a mai precizat profesorul Mircea Lupșe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.