Remiză fără glorie cu Mediașul lui Pustai. ACS Poli a avut ”în...

Remiză fără glorie cu Mediașul lui Pustai. ACS Poli a avut ”în mână” primul joc oficial din 2017

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli, doar remiză cu Mediaș Foto: Emanuel Titus Ilieși

ACS Poli a obținut doar o remiză în primul joc oficial din 2017. Timișorenii au avut un om în plus timp de jumătate de oră și au deschis scorul prin Cătălin Doman în jocul de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, încheiat nesatisfăcător, scor 1-1 (0-0). Ardelenii au punctat prin nou intratul Alexandru Buziuc după o gafă în lanț a apărării și puteau chiar să învingă pe final.

Fără prea multe opțiuni Ionuț Popa a apelat la 11-le așteptat de toată lumea, folosit și în ultimul amical. Oaspeții, deși l-au pierdut pe eficientul Llullaku, au început mai bine pe gazonul veștejit de la Timișoara. Chiar și așa, prima șansă importantă a fost trecută în contul lui ACS Poli. Șutul lui Doman din minutul 12 e respins cu greutate de Pleșca până în picioarele lui Șeroni, dar fundașul ofensiv bănățenilor nu găsește soluția potrivită. Imediat Gazul își face și el prezența la poarta lui Straton. Nou sositul Daniel Sikorski (min. 15) și Eric (17) din lovitură liberă, au amenințat înainte de jumătatea reprizei. Deși ardelenii lui Pustai au părut uneori în control, timișorenii au reușit noi acțiuni periculoase.


Una dintre ele se putea încheia cu 1-0. Străuț a deviat un corner la colțul lung, unde Drăghici a ajuns prea târziu și nu a putut relua simplu în poartă. Iar mai devreme Bărbuț putea scăpa singur dacă nu era oprit neregulamentar de Rugasevic, doar ”îngălbenit” pentru că mai avea un coleg în lateral.

Reușitele, după pauză

Tot Eric, pentru medieșeni, a fost periculos în startul părții secunde, șutul său din minutul 49 trecând puțin pe lângă poartă. Peste nici 14 minute jocul însă părea să devină mai ușor pentru ACS Poli. Prin eliminarea lui Rugasevic, neiertat la al doilea galben. Efectul s-a văzut peste doar alte trei minute, când Doman preia în careu pasa lui Artean și înscrie din unghi pe lângă ieșitul Pleșca. Un meci ce părea de luptă, dar în favoarea gazdelor, risca să se transforme în ”sinucidere”. În minutul 76 o lovitură de colț e executată prin fața porții, acolo unde Croitoru și Șeroni trec pe lângă balon iar acesta ajunge la Buziuc. Nou intratul oaspeților reușește să egaleze cu ajutorul transversalei. Mai mult, peste alte trei minute Munteanu putea să facă 2-1 pentru Mediaș, mingea țopăind agonizant în bara din stânga lui Straton.

Ardelenii au fost până la urmă trupa mai fericită cu remiza în condițiile de azi. Pe ACS Poli punctu de azi o ține doar la egalitate cu penultima clasată, ASA Tg. Mureș, totodată și următorul adversar într-o luptă ce se anunță crâncenă vineri la Cluj.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Bocșan, Cânu, Șeroni – Soljic, Artean – Bărbuț, Croitoru (cpt., 78 Fucek), Doman (81 Popovici) – Drăghici (63 Pedro Henrique). Pe bancă: Curileac – Neagu, Novak, Bîrnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

Gaz Metan Mediaș: Pleșca – V. Crețu, Trtovac, Onanga, Rugasevic – Zaharia, Tahar (86 L. Cristea), Bic (69 Buziuc) – Al. Munteanu (cpt.), Eric (64 R. Romeo), Sikorski. Pe bancă: Greab – Danci, S. Lupu, C. Petre. Antrenor: Cristian Pustai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.