Deputatul Cătălin Drulă despre declaraţiile președintelui CJ Timiș legate de autostrada Lugoj...

Deputatul Cătălin Drulă despre declaraţiile președintelui CJ Timiș legate de autostrada Lugoj – Deva: „O serie de minciuni și inepții”

0
DISTRIBUIȚI
Cătălin Drulă

Atac dur al deputatul USR Timiş, Cătălin Drulă, la adresa preşedintelui Consiliului Județean Timiş, Călin Dobra, pe tema lucrărilor la autostrada Lugoj – Deva. După ce Dobra a anunţat că lucrările au fost boicotate de o asociaţie pe vremea guvernului tehnocrat – guvern din care a făcut parte şi Drulă – deputatul a emis un comunicat de presă prin care îl acuză pe Dobra de „o serie de minciuni și inepții despre infrastructura de transport din Timiș”.

„S-a blocat realizarea acestei investiții de către Narcis Neaga (fost director general CNADNR, actual consilier al ministrului Cuc) care a tărăgănat 2 ani de zile, 2014 și 2015, proiectarea și contractarea zonei cu tunele. Și din nou este blocată această investiție din ianuarie 2016 de când a revenit PSD la putere.


«Realizarea acestui viaduct pentru urşi costă aproximativ 180 de milioane de euro». Domnule Dobra, hai să o luăm încet, metodic că poate înțelegeți și dvs. și colegii din PSD odată despre ce e vorba. Nu e vorba nici de viaduct, nici de ecoduct, nici de tunel «pentru urși», ok? E vorba de 2 tuneluri prin care trece autostrada. Ca acelea prin care mergeți dvs. în vacanță în străinătate, le știți. Intră autostradă prin tunel, iese și, ce să vezi, miracol, muntele de deasupra rămâne intact! De ce e important să rămână muntele intact? Păi pe de-o parte din motivele de mediu pe care le luați în zeflemea – pentru a păstra un coridor de migrație a animalelor între două mari zone împădurite ale României. Pe de altă parte, pentru că dacă muntele ar trebui săpat ar fi mari probleme de construire, similare cu cele de la Orăștie-Sibiu lotul 3 (Aciliu) – ar fi vorba de un debleu (o săpătură) adâncă cât un bloc de 15 etaje”, a transmis Drulă.

Acesta a comentat şi pe marginea sumei cu care au fost suplimentate lucrările la autostradă, acuzând-l pe Dobra, din nou, de dezinformare. „În plus, suma de 180 de mil de euro este mult exagerată, valoarea reală este undeva la jumătate. E vorba pentru întreg proiectul Lugoj-Deva de o suplimentare de aproximativ 15% față de valorile licitate (și mult sub valoare estimată a proiectului) pentru a-l construi așa cum trebuia să fi fost proiectat de la început (dacă ar fi avut un studiu de fezabilitate serios, nu unul de mântuială, la bază). — Realitatea este că acest guvern nu este în stare de când a venit să scoată la licitație acești câțiva kilometri de autostradă (inclusiv cele 2 tuneluri) pentru care există proiect tehnic de execuție finalizat”, a mai transmis Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.