INTERVIU Vasile Şeicaru: „Nu-mi place să merg la televiziuni, nu vreau să...

INTERVIU Vasile Şeicaru: „Nu-mi place să merg la televiziuni, nu vreau să stau pe aceeaşi canapea pe care a stat Guţă.“ VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Îndrăgitul folkist Vasile Şeicaru a susţinut joi seara un concert extraordinar la Porto Arte, în faţa unui public care a savurat pe îndelete cântecele de la faţa locului. Pe parcursul celor două reprize muzicale, publicul a creat o atmosferă de vis, artistul mulţumindu-le celor prezenţi în mai multe ocazii pentru primirea călduroasă de care a avut parte. După finalul concertului, Vasile Şeicaru ne-a acordat un interviu în care ne-a povestit de ce nu apare la televiziuni şi despre muzica românească actuală.

– Unde se situează muzica folk în anul 2017?
– Muzica folk nu se situează nicăieri. Nu se scrie nimic despre acest gen muzical. N-o bagă nimeni în seamă, nu este prezentă la premiile industriei muzicale româneşti. Se spune că muzica folk revine. Nu e aşa. Muzica folk trăieşte atâta timp cât mai trăim noi. Unii uită faptul că folk- ul este o mişcare naţională, care a fost rege în anii 80. Noi facem tot ce e posibil să vorbim despre muzica folk. Chiar zilele trecute am fost invitat într-o emisiune realizată de Corina Chiriac, unde am discutat despre acest gen. Nu ne ajută mass – media în promovarea folk-ului. Eu încerc să fac tot posibilul să sprijin tinerele talente, îi invit să cânte în concertele mele.
– Sunteţi supărat pe mass – media din România? De ce aveţi atât de puţine apariţii la televiziuni?
– Nu sunt supărat pe mass – media. Eu am o vârstă, am lansat multe albume şi cred că ar trebui să mă judece cei ce m-au făcut, adică publicul.


Am făcut turnee în ţara asta, de la un capăt la altul. Acum, artiştii sunt făcuţi de media. Eu nu mai reprezint o noutate, sunt neinteresant. Nu sunt un personaj monden şi refuz orice invitaţie la televiziune. Nu-mi place să merg la televiziuni, nu vreau să stau pe aceeaşi canapea pe care a stat Guţă. Nu am nimic cu maneliştii, o  parte dintre ei cântă excelent. Am amintit de Guţă, fiindcă l-am văzut când a dat într-o femeie. Nu-mi plac oamenii care se învârt între trei cuvinte pe care le cunosc. Mi-aş dori ca oamenii ăştia să se exprime într-un alt fel.

– Ce părere aveţi de muzica românească actuală?
– Am o părere bună. Sunt valori multe  în muzica românească. Delia are o voce extraordinară. Mai e apoi Andra. Şi Nico, într-un alt segment. Nu-mi cereţi să vorbesc despre Carla s Dreams, nu înţeleg. Mai e şi Mihail, cu Mă ucide ea, un alt interpret deosebit.

– Care ar trebui să fie reperele muzicale pentru generaţia zilelor noastre?
-Noi nu prea avem repere, deci ar trebui să fie căutate afară. Cum ar fi de exemplu Stairway to Heaven, o piesă la fel de proaspătă şi astăzi ca şi la lansarea ei. Dacă nu studiezi rock-ul anilor 70 e jenant. Şi astăzi există AC DC, Rolling Stones sau Paul Mc Cartney, care strâng zeci de mii de oameni la concerte. Mai există şi Dream Theater. Sau Yes. Sau Jethro Tull, pe care i-am văzut recent. De ce nu ştiu copiii din ziua de azi să-şi aleagă repere? Păi, mulţi dintre ei nu ştiu să citească o carte…Desigur, există muzică bună şi-n zilele noastre, doar că unii nu sunt preocupaţi să o descopere.

– Cât de greu este să supravieţuieşti în industria muzicală românească actuală?
– Nu e greu deloc. Concertez foarte des şi am şi multe recitaluri sold out. Noi suntem idolii unei generaţii care are vârsta noastră. Unii dintre ei s-au dus, deja. Am multe concerte, chiar duminică în 14 mai voi cânta alături de alţi colegi în Parcul Titan din Bucureşti la un spectacol Remember Florian Pittiş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.