Ministrul Transporturilor, despre autostrada Timișoara – Pancevo: „Partea sârbă a decis să...

Ministrul Transporturilor, despre autostrada Timișoara – Pancevo: „Partea sârbă a decis să nu mai susțină proiectul”. Ce spun sârbii

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat, astăzi, că de vină pentru faptul că autostrada Timișoara – Pancevo nu se mai realizează ar fi sârbii, care nu au mai dorit să susțină acest proiect, dar și fostul guvern. Pe de altă parte, Ministerul Construcțiilor, Transporturilor și Infrastructurii al Serbiei a anunțat, luni, că vinovat ar fi Ministerul Transporturilor de la noi din țară, care „nu a aprobat în timp util începerea proiectului”.

„În cursul anului trecut, Guvernul a solicitat în mai multe rânduri întâlniri cu partea română pentru a promova şi a dezvolta acest proiect.


Din istoricul pe care l-am primit în cadrul ministerului, se pare că partea română, conducerea ministerului de la acel moment, să zicem că nu a dat curs invitaţiei, nu au existat întâlnirile între guvernul sârb şi guvernul român pe partea de dezvoltare şi de implementare a acestui proiect”, a declarat ministrul Transporturilor, potrivit MEDIAFAX.

Răzvan Cuc spune că în luna februarie a avut loc o întâlnire pe tema proiectului Timișoara-Pancevo, la Ministerul Transporturilor, între un secretar de stat din minister și omologul lui însoțit de o delegație.

„În data de 2 martie am promovat memorandumul în Guvern pentru semnarea acordului între guvernul sârb şi guvernul român pentru promovarea acestui proiect. În cele din urmă, autorităţile sârbe au decis, când s-a întrunit comisia româno-sârbă, pe proiectul respectiv să nu mai susţină acest proiect”, a mai precizat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a afirmat și că, în acest mandat, s-ar fi făcut toate demersurile pentru realizarea autostrăzii Timișoara-Pancevo, doar că partea sârbă nu a mai dorit să susțină proiectul.

„Noi, în acest mandat, am făcut toate demersurile să realizăm acest proiect. Ba, mai mult, ulterior aprobării în guvern a memorandumului care viza acordul de parteneriat între cele două state pe proiectul Timişoara-Pancevo, am şi trimis un secretar de stat în Serbia, pentru a semna acest acord. A stat patru zile şi a avut discuţii şi cu reprezentanţii de la Ministerul Fondurilor din Serbia şi cu reprezentanţi de la Ministerul Transporturilor. În cele din urmă, partea sârbă a luat decizia să nu mai susţină acest proiect”, a conchis Răzvan Cuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.