Spectacole suplimentate pentru TESZT 2017. Vezi ce evenimente se pregătesc

Spectacole suplimentate pentru TESZT 2017. Vezi ce evenimente se pregătesc

0
DISTRIBUIȚI

Pentru cea de-a zecea ediție a Festivalului TESZT, care începe la sfârșitul acestei săptămâni, interesul publicului s-a dovedit a fi mai mare ca oricând, mai multe spectacole fiind deja jucate cu casa închisă. Din acest motiv, organizatorii au decis ca spectacolul „Exit”, cea mai recentă premieră a teatrului „Csiky Gergely”, realizată în colaborare cu teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad și Teatrul Național din Sombor, care deschide festivalul din acest an în 21 mai, să aibă o reprezentație suplimentară cu o zi înainte. Două reprezentații va avea și spectacolul „De ziua lui Kálmán”, pusă în scenă de Látókép Ensemble din Budapesta, ultima premieră a lui Hajdu Szabolcs, care, pe lângă reprezentația inițială din 26 mai, programată la ora 17.00, va mai fi jucată și la ora 15.00, în sala mare a teatrului.

Recent, programul festivalului a mai fost suplimentat pentru încă trei spectacole: „Voi n-ați văzut nimic”, pus în scenă de David Schwartz, este programat în data de 23 mai și de la ora 19.00, spectacolul Lisei Verbelen „One” va fi jucat în 26 mai și de la ora 15.00, iar în 28 mai, de la ora 20.30, poate fi văzută o a doua reprezentație a spectacolului „În timp ce citești acest titlu, noi vorbim despre tine”, montat de Kelemen Kristóf.

În cadrul festivalului vor avea loc și două discuții tematice cu participarea artiștilor invitați.


Tema primei discuții, care va avea loc în data de 22 mai de la ora 10.00, în foaierul teatrului, cu participarea creatorilor Gianina Cărbunariu, Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Pau Palacios, Schilling Árpád și Urbán András, va fi responsabilitatea socială a artiștilor. Moderator va fi Tompa Andrea, scriitor și crtiic de teatru.

Cea de-a doua discuție, programată în data de 24 mai, de la ora 10.00, în același spațiu, se va referi la subiectivitatea în teatru și se va desfășura cu participarea artiștilor Dudás Gergely, Harry Giles, Janek Turkowski, Jo Bannon, Maria Lucia Cruz Correia, Nita Adelina și Xavier Bobés, moderator fiind dramaturgul Dino Pešut. Discuțiile se vor desfășura în limba engleză iar dacă va fi necesar, organizatorii vor asigura traducere simultană. Cei interesați de aceste discuții care nu vor putea fi prezenți la locul desfășurării, le vor putea urmări live accesând site-ul HowlRound.

Până la TESZT, timișorenii se pot bucura de alte spectacole. Duminică a început Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești, FEST-FDR 2017, a XXII-a ediție a festivalului organizat de Teatrul Național din Timișoara, pentru care puteți consulta programul AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.