Muzica timişoreană la export: trupa Dordeduh susţine un turneu european şi concerte...

Muzica timişoreană la export: trupa Dordeduh susţine un turneu european şi concerte în cadrul unor festivaluri legendare VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

dordeduh

Membrii trupei timişorene Dordeduh vor susţine un nou turneu european în acest an, printre evenimentele notabile la care vor participa numărându-se şi concerte în cadrul a două festivaluri legendare: Wacken şi Hellfest. Prima parte a turneului European Branches Tour – în care timişorenii vor cânta alături de formaţia norvegiană Vulture Industries şi trupa Blutmond din Elveţia – va începe în 21 mai la Praga, urmând ca până în 31 mai timişorenii să cânte în Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Grecia şi Serbia. În cadrul acestui turneu Dordeduh va susţine şi un concert „acasă“ în data de 25 mai la clubul Daos. A doua parte a turneului va avea loc în luna septembrie a acestui an şi include trei concerte în Norvegia. De asemenea formaţia Dordeduh va concerta în această vară în cadrul a două dintre cele mai mari festivaluri din lume: Wacken Open Air (Germania) şi Hellfest (Franţa), precum şi la cel mai mare festival metal din România, Rockstadt Extreme Fest.

După 15 ani de dedicare şi inovaţie muzicală în Negură Bunget, membrii fondatori şi compozitorii principali Hupogrammos şi Sol Faur au fondat Dordeduh în anul 2009.


Continuând calea pornită cu Negură Bunget, trupa Dordeduh duce experienţa muzicală mai departe, dând naştere unei fuziuni dintre o abordare vizionară a black metal-ului, sonorităţi tradiţionale şi muzică progresivă experimentală. Viziunea muzicală este completată de un background conceptual puternic ce se poate regăsi şi în numele formaţiei, ce combină termenul “dor” – unul dintre cele mai adânci sentimente omeneşti ce relevă sentimentul lipsei unei conexiuni sufleteşti, împreună cu cuvântul “duh”, ce oferă conexiune omului cu transcendenţa, cu universul. Primul album al formaţiei, Dar de duh, a fost lansat la sfârşitul anului 2012 şi a fost promovat printr-o serie de concerte susţinute atât în ţară cât şi peste hotare. Materialul discografic al timişorenilor a fost editat la casa de discuri germană Prophecy Records sub formă de CD, Digipack şi vinil, ultimele copii ale acestuia din urmă fiind încă disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.