A semnat cu Montblancul?

A semnat cu Montblancul?

5
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Îmi amintesc când l-am văzut prima dată. Era vreo 12 ceasul, o sală de conferințe a unui hotel, o prezentare dezlânată care reprezenta recepția finală a Autostrăzii Vestului. A fragmentului din ea. PR-ul evenimentului purta pantofi Prada.

Iar el a venit încălțat în pantofi lucioși negri, ascuțiți (câh!) și cu Montblancul aferent în buzunarul de la piept, ca să semneze în fața ziariștilor ”așa cum se face”. Se face cu Montblanc. Atât! Altfel nu suportă hârtia. Nu conta că în fața ziariștilor care aveau întrebări nu reușea să își ascundă oroarea și emoția de a răspunde. Nu conta că a fost pus în funcție fără să aibă nimic, nici în clin, nici în mânecă, cu drumurile.


Nu a conta că, în timpul mandatului, orice jurnalist cu ceva vechime știa mai multe despre structura fundației unui drum în regim de autostradă, decât el. În mintea-i de liberal cu celulele împărțite egal între galben și albastru a crezut că postul i se cuvine, că e croit ”mănușă” pentru el, că era exact ce îi trebuia. Avea și purtător de cuvânt. Se caza la Mariot și cerea micul dejun la cameră.

Mă întreb dacă ținea strâns în mână, de emoție, Montblancul de director atunci când ezita să răspundă la telefon apelurilor jurnaliștilor care nu erau ”apropiați” culorilor galben-albastre. Sau dacă a transpirat, de emoție că se va afla, atunci când, tot cu acel Montblanc, a semnat contracte de deszăpezire pe autostrada pe care nu a picat un singur fulg de nea. Sau când a încredințat, direct și nelegal, contracte de pază a aceleiași autostrăzi, unei firme apropiate partidului din rândurile căruia face parte.

Pentru cei care nu știu, domnul acesta a fost, vremelnic, șeful miniautostrăzilor bănățene, după ce în tinerețe s-a calificat inginer mecanic și după ce, după Revoluție a condus o societate comercială care produce încălţăminte şi efectuează confecţii metalice și a fost viceprimar liberal. Ieri, și-a dat demisia din funcție, după ce Șova i-a cam bătut obrazul și i-a arătat unde i-e locul, în public. Mă întreb dacă a semnat cu Montblanc sau a ales un pix oarecare.

Aferim domnule ministru Dan Șova!

5 COMENTARII

  1. Asta e necazul cu vizibilitatea piscului alb. Tot parveniții îl aleg pentru ca se vede de la distanta firma. Daca folosești un Caran d’ache, trebuie sa fii cunoscător ca sa observi firma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.