Eveniment literar la Galeria Calina. Când are loc

Eveniment literar la Galeria Calina. Când are loc

0
DISTRIBUIȚI

album barabancea

Galeria Calina găzduiește vineri, 5 iunie, începând cu ora 18,00, lansarea albumului “Rescrierea Secvenței” semnată de Mihai Barabancea, și prezentarea cărții „Linia de producție. Lucrând cu arta”, al cărei autor este Bogdan Ghiu.

La inițiativa lui Nicu Ilfoveanu, Mihai Barabancea realiza, la sfârșitul anului trecut, un album fotografic prefațat de Bogdan Ghiu, fotografiile prezentând personaje anonime pline de talent nativ. “Rescrierea secvenței” – sau Biblia celor respinși – redă universul acelor personaje care își reinterpretează propriile vieți, își asumă un șablon preexistent și implicit un rol și amestecă privitorul printre aceste personaje, ca o hologramă în interiorul foto-nuvelei realizate dintr-o succesiune de imagini simbolice care crează o poveste unică.

linia de productie

Cartea lui Bogdan Ghiu este al doilea volum de texte despre arta contemporană după “Eu(l) Artistul.


Viața după supraviețuire (cod de bare pentru viitorul monstruos al artei)” apărut în 2008. Autorul analizează și conceptualizează filosofic și politic practicile artistice actuale dintr-o perspectivă teoretică, propunând metafora “liniei de producție”, de-a lungul căreia oamenii se produc unii pe alții ca societate, cu și prin intermediul artefactelor, în rândul cărora arta ocupă un loc decisiv, strategic. Bogdan Ghiu a lansat recent și un manifest intitulat “Totul trebuie tradus. Noua paradigmă”, o reflecție asupra noțiunii de traducere, pe care o propune drept cheie de înțelegere a lumii contemporane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.