Schimbare IMPORTANTĂ la Muzeul Banatului. Ce modificare de statut a anunţat directorul...

Schimbare IMPORTANTĂ la Muzeul Banatului. Ce modificare de statut a anunţat directorul Claudiu Ilaş și cum va fi afectat viitorul instituției

0
DISTRIBUIȚI

claudiu ilas 2

Reabilitarea Castelului Huniade este o certitudine. Managerul Muzeului Banatului, Claudiu Ilaş, a explicat la PRESSALERT LIVE că intervenţiile sunt unele care necesită foarte mult timp şi că toate lucrările sunt minuţioase şi se fac ca la carte.

„Se lucrează la un proiect pe fonduri europene. Se va depune în primăvară. Sunt termene, dar este timp, ne putem alege mai multe axe de finanţare. Avem deja un proiect destul de important cu Croaţia şi Serbia, vor mai deveni parteneri şi ungurii şi avem şanse să obţinem aceste linii de finanţare. Oricum avem promisiunea de la Consiliul Judeţean că ne vor sprijini pentru a începe lucrările şi de la minister putem primi bani. Deci bani sunt. (…) Consiliul judeţean poate să dea toţi banii, are toţi banii, dar este păcat să nu accesăm fonduri.


Suntem o ţară care accesează fonduri foarte mici. E păcat, mai ales că acest proiect a fost acceptat, deci nu mai trece prin toate etapele, prin toate punctajele, a fost acceptat şi poate primi direct finanţarea”, a spus șeful de la muzeu.

Ilaş a explicat că primii bani pentru începerea lucrărilor vor fi din fonduri proprii şi că munca ar putea începe după finalizarea licitaţiei, în toamna anului următor. Directorul Muzeului a mai spus şi că probabil lucrările ar putea dura circa trei ani, dacă nu vor fi probleme.

Legat de planurile pe viitor, Ilaş a menţionat că „planurile mele sunt finalizarea castelului, din castel doresc să fac cel mai vizitat obiectiv din Timişoara, din centru fiind şi cea mai veche clădire şi, bineînţeles, pe termen scurt, să ne transformăm în muzeu naţional. Aşteptăm să vină şi hârtia de la minister”. Invitatul a precizat că situaţia a fost deblocată de ministrul Comunicaţiilor, timişoreanul Sorin Grindeanu şi că după obţinerea titlului de muzeu naţional, Muzeul Banatului va rămâne tot la consiliul judeţean, în vreme ce angajaţii vor primi salarii mai mari cu 20% şi instituţia va avea acces mai uşor la finanţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.