Primarul Nicolae Robu anunţă soluţia pentru plata salariilor de la ACS Poli....

Primarul Nicolae Robu anunţă soluţia pentru plata salariilor de la ACS Poli. Cum vor fi obținuți banii

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu mana minge

Finanţarea cluburilor sportive din urbea de pe Bega este una din priorităţile aleşilor locali, după ce cotele de bani virate către asociaţiile sportive au fost stopate ca urmare a unui raport al Curţii de Conturi care a arătat că fondurile nu au fost acordate în condiţii legale.

„Cele patru cluburi sportive (n.r. – fotbal, baschet, hadbal, rugby) vor avea posibilitatea să intre alături de alţi competitori într-un concurs de proiecte. Doar că Legea 350 nu prevede posibilitatea de plată a salariilor şi nu este clar pentru noi dacă se poate corobora Legea 350 cu Legea 69, care prevede posibilitatea de finanţare de către consiliile locale şi cele judeţene la toate capitolele de cheltuieli, inclusiv cheltuieli de personal. Noi până nu se va produce o clarificare legislativă nu vom face niciun fel de decont de cheltuieli de personal către nicio structură care va căştiga o competiţie de proiecte, conform cu cadrul care s-a adoptat astăzi.


”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Însă soluţiile par să apară doar pentru unele echipe. Edilul a mai spus că „deocamdată rămân probleme mari la toate cele patru cluburi, ne străduim la fotbal să luăm un credit girând cu drepturile de televiziune pe care urmează să le mai primim în luna ianuarie de la LPF, drept urmare banca creditoare nu are niciun risc să nu primească banii, pentru că există de la club disponibilitatea de a cesiona drepturile respective direct către banca în cauză. La fotbal din acest credit s-ar putea plăti salariile acuma şi s-ar putea face să nu se mai cumuleze datorii, încât clubul să fie eligibil pe Legea 350 să primească atât cât poate primi şi rămânem cu speranţa că vom primi un verdict favorabil nouă de la Cutea de Conturi şi rămânem cu convingerea că tot ce s-a întâmplat până acum este perfect legal. Am mai spus-o, exact ca şi noi au procedat şi alte structuri şi pe zonă de sport”.

În vreme ce primarul are grijă ca echipa sa de suflet, ACS Poli, să aibă bani de salarii, echipele de baschet şi handbal sunt în colaps, după ce toţi jucătorii din străinătate au renunţat la contracte şi au plecat. Ieri, înainte ca aleşii locali să voteze regulamentul pentru finanţarea echipelor de sport, consilierul PSD Radu Ţoancă a atenţionat că au existat contestaţii depuse în legătură cu rapoarte ale Curţii de Conturi, care au primit răspuns şi după un an de zile, drept urmare, o soluţie pentru plata salariilor este necesară.

2 COMENTARII

  1. Banii îmrumutați pentru Poli, sunt de fapt banii clubului, obținuți din televizări.
    La rugby se vor descurca din bani privați. Cine-i vinovat că cluburile de handbal și baschet nu au știut să atragă și alte surse de finanțare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.