INEDIT Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara, consiliaţi GRATUIT pentru...

INEDIT Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara, consiliaţi GRATUIT pentru a avea o carieră de succes. Cum pot afla dacă şi-au ales meseria potrivită

0
DISTRIBUIȚI

studenti uvt

Studenţii de la Universitatea de Vest din Timişoara sunt ajutaţi să aibă o carieră de succes. Nu mai puţin de 300.000 lei, bani alocaţi în cadrul unui proiect european, au fost folosiţi pentru modernizarea şi echiparea la standarde europene a unui centru de testare vocaţională. Acesta funcţionează pe strada Paris, nr. 1, din Timişoara, iar în cadrul centrului, trei consilieri sunt pregătiţi să le ofere consultanţă în mod gratuit studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara care nu ştiu dacă şi-au ales cea mai potrivită facultate.

450 de studenţi şi elevi au beneficiat deja de consiliere gratuită în cadrul centrului nou deschis, în cadrul proiectului european “Începe o carieră de succes”.


“Universitatea de Vest din Timişoara are un centru de testare vocaţională. Aici le sunt testate studenţilor competenţele, abilităţile, le sunt testate psiho-vocaţional înclinaţiile, bagajul cu care genetic suntem fiecare dintre noi înzestraţi, ceea ce pot să îmbunătăţească ei pe partea serviciilor de orientare în carieră în perioada studenţiei pentru a avea o carieră de succes. Toţi studenţii beneficiază de consiliere gratuită în identificarea profilului vocaţional, după care consilierii în orientare îi vor direcţiona spre a-şi alege o carieră care să corespundă cât mai mult aptitudinilor lor cu care au fost înzestraţi”, a explicat, astăzi, Flavia Barna, expert în cadrul proiectului “Începe o carieră de succes”.

Proiectul finanţat cu bani europeni a fost derulat de Universitatea de Vest din Timişoara în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara. În cadrul acestuia, 350 de studenţi de la UVT şi 100 de elevi din judeţul Hunedoara au fost consiliaţi în carieră, iar o parte din ei au desfăşurat şi stagii de practică în diverse companii. Mai mult, studenţii au primit şi un sprijin financiar de 800 lei, iar cei mai activi studenţi au fost recompensaţi cu premii în bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.