Formaţii din patru ţări se întrec la Timişoara pentru a ajunge în...

Formaţii din patru ţări se întrec la Timişoara pentru a ajunge în finala concursului GBOB România

0
DISTRIBUIȚI

gbob

Concursul Global Battle Of The Bands va avea parte de ultima „bătălie“ înaintea finalei pe acest an a evenimentului, în cadrul unei seri care se anunţă a fi de neratat pentru melomanii care ascultă rock în oraşul nostru, care va avea loc joi 29 octombrie, de la ora 21 la clubul Daos. Conform organizatorilor, trupele care vor concura pentru a prinde două locuri în etapa finală a manifestării vor fi Anima Draconis, ApocalipS, Birds (Ungaria), The Case, Concret, Different Class, Divided (Ungaria), Dungaree (Ungaria), Mere, Overtone, Poșta Mare, Sequence (Serbia), Sonatic, twoas4 (Italia) şiVirrasztók (Ungaria). Anima Draconis (Timișoara) abordează genul symphonic metal. Caius Hera și Monica Vidoni au început lucrul la acest proiect în vara lui 2014 din dorința de a creea o muzică originală bazată pe concepte captivante inspirate din imagistica medievală și cu accente de metal simfonic. Caius Hera a absolvit în 1999 liceul de Arte Plastice din Timişoara. Fiind pasionat de muzica veche şi de vibraţiile lăutei, Caius îşi descrie pasiunea ca pe o arheologie muzicală. Monica Vidoni conduce All In Green în paralel cu acest proiect. Anima Draconis și-a propus ca în toamna acestui an să lanseze primul EP care poartă titlul Fire Dragons Dreaming. ApocalipS (Sânnicolau Mare/TM) abordează genul death metal şi s-a înfiinţat în 1995. Anul acesta trupa a organizat turneul aniversar ApocalipS XX ani. Birds (Békéscsaba – Ungaria) s-a format în 2012 şi abordează heavy metal. The Case (Timișoara) a luat naştere acum patru ani şi abordează alternativ – rock. Concret (Buziaș/TM) s-a înfiinţat în noiembrie 2013.”La un concert al formaţiei Phoenix, am cântat în deschidere şi am rămas surprinşi de reacţia entuziastă a publicului. Am cântat în Timişoara, Lugoj, Buziaş, Reşiţa, Arad, Dudeşti, Constanţa, Deva“, spune chitaristul trupei, Marian Draghia. Different Class (Dumbrăvița/TM) a luat naştere în vara anului 2013. Divided (Budapesta- Ungaria) a luat naştere anul trecut şi abordează un amestec de stiluri interesante. Dungaree (Szeged- Ungaria) a luat naştere anul trecut şi a mai susţinut un concert în oraşul nostru.


Mere (Arad/Timișoara) spun despre ei că sunt „un amalgam de energie rock pură presărată cu cea mai delicioasă glazură de pop; atât de bine gătită încât nici nu vei realiza ce deguşti. Trebuie doar să te laşi purtat într-un tărâm psiheldelic al sentimentelor nedesluşite, dar al expresiei neînfrânate“. Formația a avut în jur de 30 de concerte până în prezent, la Arad, Timișoara, Oradea, Cluj, Deva, Turnu Severin, București, Vama Veche și Kladovo (Serbia). Overtone (Jimbolia/TM) a luat naştere la finele anului 2013 la iniţiativa primului solist vocal al grupului Alin Crăciunescu, care îi propusese lui Adrian Petruţ (tobe) şi lui Cristian Tucă (chitară) o colaborare în vederea constituirii unui cover band, de distracţie. Florin Câmpan (bass) a fost cooptat şi astfel a luat naştere trupa. Poșta Mare (Timișoara) citează la influenţe alternativ, cu influențe hard rock și rock balcanic şi s-au înfiinţat anul trecut. Primele concerte live au fost susținute în toamna anului 2014 la Arad și Timișoara. În primăvara anului 2015 s-au lansat primele videoclipuri ale trupei: Linii de tramvai și Nu păstrați liniștea.

Sequence (Serbia) înregistrează în prezent primul material discografic şi a avut deja multe concerte în Serbia şi Ungaria. Sonatic (TM) a pornit la drum în 2007 ca un proiect strict acustic având în componenţă trei studenţi timișoreni înfometaţi de viaţă, sunet şi ritm. În 28 noiembrie 2014, Sonatic a lansat albumul de debut ­Sunt, în care se vorbește despre circul vieții, scena lumii într­-un teatru de papuşi. Albumul a fost desemnat Best Romanian Rock Album 2014 la Maximum Rock Awards 2014. twoas4 (Italia) Abordează postgrunge-noise-alternative rock. Solistele de la twoas4 sunt din România: Iulia Neculau este din Piatra Neamț, iar Luminița Ilie provine din Râmnicu Vâlcea.Virrasztók (Ungaria) abordează dark/gothic/industrial metal presărat cu arome folk ungureşti. Evenimentul va fi transmis live pe AltRadio. Pe lângă cele două locuri oferite la Finala Națională GBOB, organizatorii mai oferă o sumedenie de premii. Concursul GBOB România 2015 a căpătat o anvergură internațională în doar câteva luni de la lansare, devenind un eveniment cultural cosmopolit și multietnic. Ultima semifinală din acest an a concursului GBOB România va avea loc la clubul Daos, de la ora 21, iar biletele pentru acest eveniment costă 15 lei.

În luna octombrie, la Timişoara a avut loc prima semifinală a concursului GBOB România găzduită de oraşul nostru, ediţie dedicată genurilor folk, jazz şi soft-rock. Rând pe rând, în faţa publicului au evoluat A.L.L. Friends Band (Timișoara), Big Time Band (Timișoara), Flare (Timișoara), Grave for Sale (Timișoara), No Antidote (Craiova), Peregrinii (Timișoara), Pragu’ de Sus (Timișoara) şi Vest (Timișoara). Trupele care s-au calificat în finala naţională , care se va desfăşura în data de 19 decembrie la Râmnicu – Vâlcea.au fost Grave For Sale şi No Antidote.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.