Prima conferință internațională dedicată exclusiv industriei muzicale din România: Mastering The Music...

Prima conferință internațională dedicată exclusiv industriei muzicale din România: Mastering The Music Business

0
DISTRIBUIȚI

ancalupes

Drepturile de autor în industria muzicii, promovarea online, dar și modul în care s-a schimbat procesul de crowdfunding în contextul tragediei de la club Colectiv se numără printre temele evenimentului „Mastering the Music Business”, ce va avea loc, în premieră în România, la Bucureşti, la Hanul Gabroveni, pe 16 și 17 februarie.

„Mastering The Music Business” propune o serie de vorbitori din industria muzicală și industrii conexe, cu teme ce vor pune accent special pe online. Subiecte din această zonă vor fi atinse de bloggerii Cristina Bazavan și Cristian China Birta. Un studiu de caz despre rețeta unei campanii publicitare va fi prezentat de Bogdan Naumovici. Despre cât de importantă este cunoașterea drepturilor de autor și de distribuție în mediul online vor vorbi, în cadrul evenimentului, invitații străini Frank Hessing, Gotz Schneider-Rothhaar și Thorsten Freese. Streaming-ul muzical românesc este un alt subiect al conferinței, unul dintre vorbitori fiind Sergiu Biriș, creatorul Trilulilu și Zonga.

Despre rolul radioului tradițional și tendințele radiourilor online va vorbi Denis Florent, fost director de programe la Kiss FM și Magic FM și consultant internațional pentru radiouri de succes, precum Radio NRJ din Franța. Nu vor lipsi povești de succes ale artiștilor din România, precum BUG Mafia, care în ultimii ani s-a îndreptat spre mediul online. Tataee (Vlad Irimia), membru fondator și producător muzical al BUG Mafia, va explica ce impact a avut strategia de promovare online asupra carierei și nu în ultimul rând asupra veniturilor trupei. O altă importantă sursă de venit pentru autori și artiști sunt drepturile colectate de societățile UCMR-ADA și CREDIDAM, iar subiectul va fi dezvoltat de Maria Voican, avocat specializat în domeniul proprietății intelectuale.

De asemenea, un alt subiect al conferinței va fi impactul tragediei din Colectiv și noua modalitate de a atrage venituri.


Pe aceste teme va vorbi creatoarea unei platforme de crowdfunding — Irina Caraivan. În cadrul conferinței, Robert Graur va aborda și subiectul despre trecerea eficientă de la DJ-ul care pune muzică la cel care produce muzică. „A fost nevoie de puţin timp să se coacă.această conferinţă. Industria muzicală s-a născut în România în 1996, odată cu apariţia Legii Dreptului de Autor. Nu avem încă programul definitivat, o să îl anunţăm în timp util. Avem patru invitaţi din alte ţări. Există teme prestabilite şi fiecare vorbitor trebuie să trateze subiecte de interes pentru cei care vor veni la conferinţă. Obiectivul acestei conferinţe…..Îmi doresc foarte mult ca oamenii din industria muzicală să captete mai mult interes în educaţia în acest domeniu. Am convingerea că din punct de vedere creativ, artiştii noştri sunt la fel de talentaţi ca şi cei de afară. Dar, afară există mulţi profesionişti în industria muzicală. De ce ar trebui să participe cineva la această conferinţă? Ca să se pună la punct cu ultimele noutăţi în domeniul industriei muzicale. Şi ca să se cunoască cu oamenii din industria. muzicală“, a declarat Anca Lupeş, într-un interviu acordat Bucureşti FM, din partea organizatorilor acestei conferinţe.

Anca Lupeş este prima absolventa româncă a cursurilor de Master in Music Business la Berklee College of Music (S.U.A.) din România. Unul dintre cele mai importante atuuri ale sale este că de-a lungul carierei de peste 18 ani în domeniu a activat în aproape toate zonele acestei industrii – mass-media (presă, radio, TV), organizare de concerte, case de discuri, agenţii de management şi impresariat. Mai multe detalii despre această conferinţă se găsesc aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.