Șase sau cel mai prost om din lume

Șase sau cel mai prost om din lume

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Până acum nu am văzut Doreii din jurul meu pentru că nu am fost atentă.

În fața ING Bank de pe bulevardul Dragalina din Timișoara, șase bărbați „munceau”, luni, la ora 13.00. Trei sprijineau un utilaj de tasare și niște lopeți. Unul împingea o roabă, când era cazul. Un altul chibițea printre ei și îi replica, apăsat, celui mai tânăr dintre ei, cel care mânuia târnăcopul în remorca mașinii, ca să spargă mixtura bituminoasă, „ești cel mai prost om din lume”. Pesemne, pentru că muncea. Echipajul acoperea o groapă în asfalt. Tinerelul se chinuia să spargă mixtura bituminoasă întărită sub forma de bolovani. Statura, mică, nu îl prea ajuta. De protecția muncii nici gând. Omul stătea în stradă și dădea vârtos cu târnacopul în remorca autoutilitarei, lângă o butelie cu gaz metan, alături de care erau așezate două canistre din plastic, pline cu motorină.

IMG_4733

Împingătorul de roabă a făcut trei drumuri.


Groapa a fost umplută cu mixtură. Băieții cu lopeți au nivelat cu piciorul. Mixtura a rămas cu bulgări mari, adunați. Au dat un pic și cu lopețile. Apoi au cerut câteva lopeți de mixtură suplimentară. Băiatul cu târnacopul a mai spart puțin, în timp ce i se reamintea că e „cel mai prost om din lume”. În final, groapa de aproximativ 2×1 metri a fost acoperită cu mixtură. Era așa de multă încât stătea gâlmă. Peste cocoașa din asfalt, un muncitor a manevrat aparatul de tasare. Diferența dintre ce au rezolvat colegii care au călcat mixtura cu bocancii și ceea ce a rezultat în urma „tasării” a fost doar zgomotul făcut de utilaj.

IMG_4736

După câteva zeci de secunde în care au bătătorit chipurile groapa umplută, muncitorii s-au declarat satisfăcuți de operă și au plecat mai departe, lăsând în urmă cocoașa. Un gheb care e fix ca sistemul incapabil să evite astfel de situații. Nimeni nu-i verifică pe băieții de la Superconstruct SRL. Firma e plătită cu ora de muncă și la numărul de persoane scoase pe teren, nu pe calitatea lucrărilor. Din banii noștri.

IMG_4738

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.