Cascada Șucu, o atractie turistică spectaculoasă din Banat, aflată în locul cu...

Cascada Șucu, o atractie turistică spectaculoasă din Banat, aflată în locul cu cel mai pur aer de pe planetă

0
DISTRIBUIȚI
<


p>cascada sucu

În Banat, la aproximativ 150 de kilometri de Timișoara, turiștii pot evada într-un loc incredibil de frumos, în care se spune că poate fi respirat cel mai pur aer de pe planetă. Vorbim de Poiana Mărului, situată la o altitudine de 700 de metri, între Munții Țarcu și Muntele Mic. Potrivit cercetătorilor francezi, aici aerul este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara pentru că ionizarea este de zece ori mai mare.

În această zonă din județul Caraș-Severin se găsește și o cascadă spectaculoasă, dar nu la fel de cunoscută precum Cascada Bigăr. Cascada Șucu se află pe râul cu același nume, chiar înainte de vărsarea acestuia în Lacul Poiana Mărului. „Traseul care duce la această atracție turistică pornește din Poiana Mărului și urmează drumul forestier ce șerpuiește printre versanții Munților Țarcu pe stânga și Muntele Mic pe dreapta. După circa trei kilometri, drumul urcă și se depărtează puţin de albia Şucului, care în acel loc prezintă o serie de repezişuri numite și Cataractele Şucului. După această zonă, drumul trece peste un podeț de beton, iar după încă 900 de metri traversează pârâul chiar în aval de o frumoasă cascadă”, scriu cei de la Vestour.

Pe râul Șucu sunt formate o serie de cascade, nu mari, dar spectaculoase, în zona cu pantă accentuată. Localitatea Poiana Mărului reprezintă și o excelentă bază de plecare pentru o serie de trasee turistice, asta pentru că este înconjurată de munți din aproape toate direcțiile.

Foto: turistinfo.ro și Banatul Montan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.