Bun venit, arme

Bun venit, arme

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Statistica spune că, în fiecare zi din fiecare an, în Statele Unite are loc cel puțin un atac armat în care mor cel puțin patru oameni. Unul pe zi, în fiecare zi. Doar în ultimele șapte zile, doi dezaxați care aveau arme de foc la îndemână au ucis 11 persoane, inclusiv copii, și au rănit altele. Unul și-a ucis familia, altul trăgea la întâmplare prin oraș.

Cei care vor să păstreze status quo-ul își oferă condoleanțele și apoi spun „vedeți, tocmai din cauza unor astfel de evenimente trebuie să rămână lucrurile așa, trebuie să putem să ne protejăm”.


Ei bine, nu prea cred că funcționează. N-am văzut nicio știre în care vreun atacator înarmat să fie oprit din frenezia criminală de vreun alt cetățean înarmat.

N-am să pretind că sunt vreun expert în privința armelor de foc (deși știu să le folosesc) sau în politica internă americană (deși urmăresc „The Daily Show”) dar, din ce înțeleg, cei care cer reformarea sistemului vor doar ca vânzarea armelor să se facă sub un control mai strict, nu să se interzică. Tabăra cealaltă, în schimb, vede orice schimbare ca un atac la dreptul de a purta arme de foc.

Sigur, „oamenii răi” vor face mereu rost de arme, dacă vor. Dar ce-ar fi să le faceți doar un pic mai greu de obținut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.