Apologia fumatului

Apologia fumatului

1
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

Era o vreme când se fuma peste tot. Acasă, pe stradă, la lucru, la birt, în tren, în avion. Când eram student, fumatul era la liber în Universitatea de Vest din Timișoara. Acum, din exemplele enumerate, au mai rămas variantele „acasă” (poate) și „pe stradă”.

E plin internetul de manifestări de imensă satisfacție din partea talibanilor anti-fumat, ceea ce mă face să cred că vor lua cu asalt toate spațiile publice închise unde până acum nu veneau din cauza fumului. Nu?

E plin internetul și de manifestări de imensă frustrare din partea fumătorilor. Miroase-a revoluție din partea lor (dar nu și a fum de țigară, ha!).


Până și fumătorul Dragnea, ai cărui „minioni” au „copt” această lege, începe s-o dea la întors și probabil vor apărea modificări.

Sigur, trebuie, luate măsuri, pentru că România are unul dintre cele mai mari procente de fumători în populație din Europa, iar efectul negativ al acestui viciu asupra sănătății este de netăgăduit. Dar s-a găsit, oare, cea mai bună cale? Pentru că legi existau și înainte, doar că erau eludate cu talent, iar toată lumea se făcea că nu vede, atât fumătorii, cât și nefumătorii.

Nu o lege anti-fumat lipsea din România, ci legea bunului simț. Bunul simț de a nu fuma acolo unde lumea mânâncă. Bunul simț de a nu fuma sub nasul copiilor.

Un fumător cu bun-simț nu face rău nimănui. Decât lui însuși.

1 COMENTARIU

  1. Da, numai ca asa ceva nu exista: fumatori cu bun simt. Sau sunt exceptii de la regula, care nu fac decat sa confirme regula.
    Iar cand in lumea civilizata in care toti aspiram sa traim exista aceasta lege de multi ani si functioneaza cu succes cum poti sa postezi un articol ca asta? Chiar iti lipseste complet simtul penibilului?
    Am fost aseara (sambata) in oras si erau pline ochi crasmele si cluburile desi era plini de penibili care scriau pe net ca n-o sa se mai iasa in oras si vor da faliment vezi doamne.
    Iar peste multi-multi ani cand nimeni nu-si mai poate aminti ca se putea fuma in restaurante si cluburi isi vor aminti cum erau cativa jenanti care credeau ca se va duce economia in cap fiinca nu pot ei sa pufaie cu dispret tigara dupa tigara in nasul tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.