Produse Hexi Pharma, găsite de Ministerul Sănătății într-un spital din vestul țării,...

Produse Hexi Pharma, găsite de Ministerul Sănătății într-un spital din vestul țării, în urma unui control. Ce măsuri s-au luat

0
DISTRIBUIȚI

spital curatenie

Ministerul Sănătății a efectuat, recent, un control inopinat în toate spitalele publice din țară, după ce în presă au apărut suspiciuni de folosire a produselor Hexi Pharma în Spitalul Județean Suceava. Vă reamintim că sistemul sanitar românesc este zguduit de un scandal de proporții, după ce s-a descoperit că dezinfectanții de la Hexi Pharma erau diluați.

Produse Hexi Pharma, găsite la spitalul din Arad

Prin intermediul unui comunicat de presă, Ministerul Sănătății a prezentat, astăzi, și rezultatele controalelor dispuse de Inspecția Sanitară de Stat în spitalele publice din țară.


Astfel, aflăm că la Spitalul Județean Arad, pe secțiile de Obstetrică-Ginecologie și ORL, au fost găsite două flacoane de produse Hexi Pharma desigilate, dar neutilizate.

„Ambele recipiente au fost ambalate, sigilate și scoase de pe secții. (…) În restul spitalelor din țară nu se folosesc produsele Hexi Pharma. În data de 12 mai, Ministerul Sănătății a recomandat suspendarea utilizării produselor Hexi Pharma. Orice utilizare după această dată cade în răspunderea managementului spitalelor”, transmit reprezentanții ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.