Viituri și inundații în vestul țării. Ce zone au fost afectate FOTO

Viituri și inundații în vestul țării. Ce zone au fost afectate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>viitura inundatie poieni isu timis (5)

Două localități din Timiș au fost efectiv spălate de ape. Localitatea timişeană Poieni a fost puternic afectată de o viitură venită de pe versanții din vecinătate.

”O viitură puternică, venită de pe versanții din vecinătate, a afectat localitatea Poieni. Acesta s-a format în urma unei ploi torențiale de aproximativ 75 l/mp. Au fost afectate trei gospodării, un câmp agricol pe o suprafață de 6 hectare, iar un drum forestier a fost inundat pe o lungime de 300 de metri. De asemenea, în localitatea Fărășești, au fost blocate căile de acces către școala și grădinița din localitate. Pompierii militari au acționat cu o motopompă remorcabilă, 3 motopompe transportabile, o electropompă, un ofițer și 13 subofițeri, pentru decolmatarea unor rigole și a unor canale de scurgere a apei”, au informat pompierii timișeni.

În Hunedoara, cea mai grav afectată zonă a fost cea de la ieşirea din orașul Hunedoara, spre Deva, la Peştişu Mare. Pârâul Petac a ieşit din matcă, iar zeci de gospodării au fost inundate. Pe alocuri, nivelul apei de pe terenurile inundate a ajuns la aproape un metru.

„Au fost luate măsuri pentru evacuarea preventivă a locuitorilor din Peştişu Mare. Un număr de 200 de locuitori din localitate s-au autoevacuat din case, pe locurile mai înalte din zonă, în timp ce, 77 de oameni au fost ajutaţi să iasă din locuinţe şi preluaţi cu mijloace de transport puse la dispoziţie de comitetul local şi transportaţi, la cererea acestora, la rude”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, citată de adevarul.ro.

Foto: ISU Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.