Ripensia Timișoara vrea să facă mâine primul pas spre Liga a III-a....

Ripensia Timișoara vrea să facă mâine primul pas spre Liga a III-a. Ce spun roș-galbenii de barajul cu Hercules Lupeni, campioana Hunedoarei

1
DISTRIBUIȚI
ripensia ineu (51)
Ripensia Timișoara, pregătită de pasul decisiv spre C

Formația cu nume de legendă e aproape de un obiectiv dorit încă de la înființare. FC Ripensia e la două meciuri distanță de accederea în Liga a III-a. Campioana Timișului primește mâine vizita câștigătoarei din Hunedoara, Hercules Lupeni, în manșa tur a barajului de promovare. Roș-galbenii sunt hotărâți să obțină un rezultat care să le asigure un retur mai liniștit.

Ripensia e aproape de a treia promovare de la reînființarea echipei în 2012, ceea ce ar echivala cu prezența într-un eșalon național. ”Ripi” a avut parte de un final de ”D” cu mari emoții. Timișorenii au ocupat primul loc în fața Voinței Mașloc la distanță de trei puncte până la urmă, două dintre ele venind în urma contestației de la jocul cu Ghiroda. Nu AJF le-a dat dreptate roș-galbenilor, ci FRF la recurs. Mai mult, decizia favorabilă nu a fost publicată înainte de ultima etapă, decisivă. ”Așa am considerat că e mai bine. Să nu facem o presiune inutilă înainte de joc. Mai ales că jucătorii erau concentrați. A fost un final de sezon în care nu ne permiteam pași greșiți”, ne-a explicat Radu Ienovan, președintele Ripensiei.

”Acum suntem remontați și o să vedem altă față a echipei”, e convins conducătorul. Meciul cu gruparea din Lupeni va avea loc pe Arena ”Ciarda Roșie” din Calea Șagului, fostul teren Tehnomet, care nu oferă însă foarte multe locuri spectatorilor.


”Nu vrem să repetăm greșelile, jucăm pe terenul nostru, pe care-l cunoaștem”, a motivat Ienovan alegerea de a nu muta locația. 220 de bilete, la prețul de 10 lei bucata, au fost puse în vânzare de către club iar conform președintelui lui ”Ripi” azi mai erau disponibile circa 40-50 de tichete. Acestea se achiziționează de la Hotel Casa de la Rosa, sediul clubului. Dacă vor promova în C, ripensiștii plănuiesc să mărească și capacitatea arenei devenită oricum mai cochetă sub administrația clubului.

Cât despre jocul cu Hercules Lupeni, grupare care pornește cu șansa a doua mâine, Radu Ienovan a precizat că ”încercăm să tratăm la modul foarte serios această partidă. Chiar dacă unele calcule ne dau superiori, anumiți factori pot anula un astfel de avantaj. Eu sunt convins că băieții vor face un meci foarte bun”.

Remus Steop se bazează pe tot lotul

Antrenorul Ripensiei, experimentatul Remus Steop, a vorbit de asemenea despre greutățile depășite în acest sezon. ”I-am simțit pe jucători relaxați la modul pozitiv față de ultimele etape de campionat. Au jucat cu o presiune mare, deoarece nu aveau voie să greșească”, a spus Steop pentru PRESSALERT.ro.

Adversarul lui ”Ripi”, Hercules Lupeni, reprezintă o mică surpriză în Hunedoara după ce campionatul a fost condus mai mult de Șoimul Băița. A încheiat sezonul cu un avans de două puncte față de Inter Petrila, locul 2, și trei față de Băița, ultima pe podium. ”Avem anumite informații despre adversar. E o echipă care pasează bine, își vede de joc, are o agresivitate mai mare față de cele din zona noastră. Încercăm să ne facem jocul nostru. Vrem să obținem mâine un rezultat bun pentru a nu avea probleme în al doilea meci. Ne așteaptă un meci dificil. Lupeniul are tradiție în Valea Jiului… Într-un fel e bine că se joacă în două manșe, deoarece mai poți prinde și o zi proastă”, a conchis Remus Steop.

Tehnicianul are tot lotul disponibil pentru duelul de mâine, doar golgheterul Mediop (55 de goluri) a acuzat mici dureri după ultima etapă (2-0 la Biled), dar și el va fi apt.

Manșa tur a barajului de promovare în Liga a III-a dintre Ripensia Timișoara și Hercules Lupeni se dispută mâine, de la ora 18.00, pe Arena ”Ciarda Roșie”. Brigada de arbitri pentru acest joc va fi formată din Sergiu Popa, la ”centru” din Aiud, ajutat la tușe de Ioan Ciocănea și Emeric Tocai (ambii din Sibiu). Returul e programat peste o săptămână, pe 25 iunie.

1 COMENTARIU

  1. Dle jurnalist, da-mi voie sa iti spun ca esti praf, cu ghilimele de rigoare . ” Meciul cu gruparea din Lupeni va avea loc pe Arena ”Ciarda Roșie” din Calea Șagului, fostul teren Tehnomet ” … Nu stiam ca Ciarda Rosie e in zona Calea Sagului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.