Anul schimbării călare pe un cal alb

Anul schimbării călare pe un cal alb

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Calul e forța care însămânțează ogoarele. Sau, liber, aleargă impetuos, depășește obstacole, câștigă bătălii… Impune forță, spirit de libertate. Oamenilor, poate, și o libertate a spiritului. Atât de necesară într-o lume a celor cu două fețe, stăpâni vremelnici ai biciului și căpăstrului.


Să luăm aminte, zic. Prin analogie, și forța oamenilor de pe plantație poate să sporească întru dorita eliberare de sub dominația celor fără scrupule ajunși în vârful piramidei. Și, odată cu redescoperirea instinctelor și abilităților demult uitate, să pășească pe drumul cel drept al regăsirii de sine și al unei noi șanse.

Întotdeauna, de an nou lumea își pune în gând schimbări, face planuri, ia decizii și poate se și ține de ele mai mult de trei zile.  M-am gândit că, dacă ai ratat startul pe 31 decembrie, e OK și dacă faci asta de anul nou „sârbesc”, sau după revelionul SF, de care, de ani buni, avem parte aici în oraș. Azi e o nouă șansă să te planifici în varianta upgradată. Pentru chinezii bătrâni și tradiționaliști vine un nou an, iar noi avem ocazia să ne luăm avânt din nou și să ne promitem că vom funcționa îmbunătățit. Până la urmă e frumos să îți dorești să fii mai bun. Dacă îți dorești destul de insistent, îți iese. Cu siguranță, va fi un an interesant, noul an călare pe cal.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.