Uită cei șapte ani de acasă!

Uită cei șapte ani de acasă!

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Nu contează nimic. Nu contează că ești un valabil. Nu contează că ești un profesionist, că faci ceva pentru locul în care trăiești. Nu contează că ai intenții bune. Sau că ai fost sincer și corect toată viața.


Ori respectuos față de autorități, oricare fie ele. Nu contează nici măcar  actele de caritate pe care le-ai făcut, constant, în fiecare an, sau că ai plantat copaci și că ai ridicat statui. Nimic nu contează. Nici măcar faptul că nu ai luat niciodată vreo amendă și că nu ai avut, în toată viața ta, nici măcar o zi de penalizare pentru întârziere la plata impozitului ori facturilor.

E o lecție care nu se predă la școală. Nici la facultate. Deși nu ar fi chiar deplasat. Lecția de viață numărul unu și singura care contează: ”Nu contează nimic”. Uită de cei șapte ani de acasă! Dă-i naibii. Au pierdut ai tăi timpul să își explice buna-cuviință. Nu ai de ce să te spetești să înveți, pentru că până la urmă vor conta afiliații, alianțe, apartenență politică ori cumetrii, ca să ajungi director sau ca să pui mâna pe ceva, printr-o licitație trucată ori după un simulacru de selecție de oferte.

Bine că nu sunt mamă. Nu știu ce lecții de viață le-aș da copiilor mei. Nu știu nici măcar ce sfaturi le-aș da prietenilor mei, ăia puțini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.