Guvernul dă ţeapă administraţiilor locale ca să cârpească bugetul

Guvernul dă ţeapă administraţiilor locale ca să cârpească bugetul

0
DISTRIBUIȚI

Efortul  disperat al guvernului Boc de a petici găurile imense din buget a ajuns să lovească şi administraţiile locale. Conform legii, marii contribuabili plătesc direct la Bucureşti impozitele pe venit, care ulterior sunt redistribuite de Ministerul de Finanţe. 47% din aceste sume trebuie să se reîntoarcă spre bugetele locale din localităţile unde-şi au sediu firmele respective. Teoretic. Pentru că, practic, situaţia s-a înrăutăţit în ultimele două luni. Astfel, municipiul Timişoara nu şi-a primit nici până la această oră sumele, estimate la aproximativ 15 milioane de lei,  care-i revin pentru luna noiembrie.

bani cu purcel

În mod normal, conform procedurilor, aceşti bani trebuiau să ajungă în conturile municipalităţii la începutul lunii decembrie.


În cel mai bun caz, sumele pentru noiembrie ar putea sosi de abia la începutul lui 2010. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au trimis şi o adresă oficială Ministerului Finanţelor în care solicită lămuriri asupra fondurilor neprimite. Folosirea banilor în alte scopuri de Guvern decât cel stabilit de lege reprezintă deturnare de fonduri. Nu este primul caz în care Timişoara este tăiată de la bani de guvernul Boc, o altă situaţie recentă fiind cea a  fondurilor pentru reabilitarea termică a blocurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.