BREAKING NEWS 20 de garsoniere, devastate de o explozie UPDATE 2 Autorităţile...

BREAKING NEWS 20 de garsoniere, devastate de o explozie UPDATE 2 Autorităţile au decis evacuarea totală a locatarilor din blocul fisurat GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O explozie extrem de puternică a distrus 20 de garsoniere dintr-un bloc de pe strada Stegarilor din Timişoara. explozie 1Deflagraţia s-a produs puţin după ora cinci dimineaţa şi a fost atât de puternică încât uşa uneia dintre locuinţe a fost aruncată de suflu în geamul apartamentului de vizavi.explozie 4 Pereţii de beton s-au rupt în bucăţi de parcă ar fi fost din hârtie. Din fericire nimeni nu a fost ucis, doar două persoane fiind transportate la spital. Sosiţi la faţa locului, pompierii militari şi jandarmii au trecut la evacuarea tuturor persoanelor din bloc. Din primele verificări ale pompierilor, explozia s-a produs în urma unei acumulări de gaze. Vom reveni cu amănunte

UPDATE1  Pompierii au descoperit butelia care a provocat dezastrul

„A picat peretele peste noi. explozie 3Dormeam şi ne-am trezit cu cimentul peste noi. Era peretele care ne despărţea de vecini. Ne-au scos pompierii de sub ruine”, a povestit locatarul de la apartamentul 69. explozie 2 Din garsoniera unde s-a produs explozia, poliţiştii au reuşit să scoată două persoane – proprietarul şi concubina lui. Bărbatul era atât de beat încât nu a putut să-şi spună nici măcar numele. Femeia a povestit că au băut până dimineaţa. Printre grămezile de moloz din garsoniera cu nr.68, pompierii au descoperit butelia care a provocat dezastrul.” Este îngheţată aici, în partea de jos.


Ăsta e semnul clar că de la butelia asta s-a produs explozia”, comenta unul dintre anchetatorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”.  Uşile celor  20 de apartamente  de la etajul 3 au fost distruse de suflul exploziei. De asemenea, garsonierele de la etajele 2 şi 4 au fost răvăşite în urma deflagraţiei.

Pentru a evita producerea altor incidente, locatarii din toate cele o sută de garsoniere din bloc au fost evacuate. Oamenii aşteaptă în frig ca ancheta să fie finalizată şi să se poată reîntoarce în case. La faţa locului au sosit şi specialiştii Inspectoratului de Stat în Construcţii care urmează să stabilească cât de grav a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi dacă se mai poate locui.

UPDATE 2

Autorităţile au decis evacuarea tuturor locatarilor din blocul în care s-a produs explozia. La faţa locului a sosit primarul Timişoarei Gheorghe Ciuhandu şi viceprimarul Sorin Grindeanu. După explozie 6discuţiile cu specialiştii de la Inspectoratul de Stat in Construcţii, primarul le-a spus locatarilor că „toată lumea va fi evacuată pentru că nu vrem să aibă loc o altă nenorocire. În primă fază, cei de la ADP vor sprijini cu popi toţi pereţii şi grinzile. De abia apoi, încet şi sub supraveghere, veţi putea intra în case ca să vă adunaţi din lucruri. Se va institui pază şi nimeni nu va mai putea intra. Încercăm să găsim soluţii de cazare provizorie pentru toată lumea, probabil la căminele liceelor din Timişoara”. Oficial, în blocul de pe Stegarilor locuiesc 126 de persoane. Specialiştii în construcţii susţin că trebuie făcută o expertiză şi apoi lucrări de consolidare a blocului. Deocamdată nu se ştie cine va plăti costurile deoarece toate garsonierele sunt proprietate personală.

În acest timp, criminaliştii au imortalizat toate efectele dezastrului – bucăţi de tâmplărie aruncate la zeci de metri de bloc, maşini distruse de cioburi şi bucăţi de lemne, geamuri sparte la blocul din apropiere.

explozie 7

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.