Inundaţii româneşti – zeci de gospodării invadate de ape din cauza unui...

Inundaţii româneşti – zeci de gospodării invadate de ape din cauza unui canal înfundat GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Locuitorii din Ghiroda s-au trezit că gospodăriile şi casele le sunt inundate de ape, deşi precipitaţiile s-au oprit de aproape 24 de ore. Încet-încet, apele au umplut canalizările din localitatea de la marginea Timişoarei, după care s-au reversăt spre zonele locuite. inundatii 1Zeci de gospodării din Ghiroda au fost inundate în această dimineaţă din cauza unui canal colector înfundat. În ultimele ore situaţia s-a agravat, autorităţile locale solicitând intervenţia pompierilor.

inundatii

 „Problema este, aici, pe strada Bobâlna, unde s-a obturat scurgerea apelor. S-au făcut lucrări, dar tuburile care au fost puse nu fac faţă la debite mari, cum au fost cele din ultimele zile. Probabil că s-a şi înfundat şi canalizarea cu vreun lemn. Suntem la limită administrativă. Aici unde este „dopul” este teritoriul administrativ al Timişoarei. Ghiroda începe patru case mai încolo. Din cauza acestei scurgeri obturate, zeci de case sunt inundate”, a declarat Dorel Cădariu, primarul Ghirodei.


În unele locuri, apa depăşeşte un metru şi jumătate adâncime.

ghiroda inundatii 1

Pompierii sosiţi la faţa locului au instalat o pompă şi se încearcă găsirea unei soluţii pentru evacuarea rapidă a apelor. Ulterior, în ajutorul celor de la ISU au sosit şi echipele de intervenţie de la Aquatim. În acest timp, locuitorii din Ghiroda, care erau cu apa-n buza caselor, aşteptau o veste bună. „Ştiţi ce se întâmplă pe Bobâlna? Acolo e buba. Acum a mai scăzut apa, dar azi noapte era de jumătate de metru. Am scos-o cum am putut, dar degeaba. Noroc că nu a mai plouat că era jumătate din Ghiroda udă”, ne povestea o bătrână de pe strada Vălişoara.

ghiroda inundatii 2

 

 

 

ghiroda inundatii 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.