Românul din Haiti povesteşte pentru PRESSALERT.ro „În jur totul e apocaliptic. Cei...

Românul din Haiti povesteşte pentru PRESSALERT.ro „În jur totul e apocaliptic. Cei de la firma de securitate se pregătesc de ce este mai rău”

0
DISTRIBUIȚI

Situaţia este din ce în ce mai tensionată în Haiti, a povestit astăzi, pentru PRESSALERT.ro, românul Emanuel Petruţ. Acesta lucrează în Port au Prince ca şi inginer de telecomunicaţii şi a rămas fără nici un act  după ce cutremurul a distrus din temelii blocul în care locuia. „În jur totul este haiti 4apocaliptic şi au început să scoată morţii de sub dărâmături. A început să miroase tot mai rău. Am văzut oameni disperaţi care aleargă haotic în căutarea celor apropiaţi, cadavrele sunt în mijlocul drumului. Sunt prea puţine echipe de salvare.  Toţi aşteaptă ajutor de la cineva care, deşi s-a tot zis în presă că vine, nu apare prea curând.


Colegii de la birou au rămas mai toţi fără case şi dorm pe unde apucă. Am vorbit şi cu o organizaţie umanitară şi ei încercă să ajute, dar lipsa comunicaţiilor împiedică mult acest lucru. Se lucrează non-stop pentru a repune reţeaua mobilă pe picioare cât se poate „, a povestit Petruţ.  

Cu fiecare oră situaţia se deteriorează, lucrurile riscând oricând să scape de sub control. Românul a povestit că „maşina unor colegi a fost oprită de oameni care cereau apă şi de mâncare. Au blocat drumul. Până la urmă neavând nimic la ei le-au dat drumul. Se pare că şi prizonierii principalei închisori de aici au scăpat, puşcăria prăbuşindu-se şi ea în urma cutremurului. Asta ar putea agrava situaţia. Populaţia disperată este în stare de orice. Cei de la firma de securitate, care ne asigură protecţia, se pregătesc de ce este mai rău”. Cu toate acestea, Emanuel Petruţ a decis să rămână în continuare în Port du Prince, deşi „colegii, care lucreaza cu mine, din alte ţări si care nu ţin de tehnic sunt evacuaţi în Jamaica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.