EXCLUSIV Consilierul Tacotă pregătea recuperarea şpăgii din dosarul Hyperion printr-un jaf

EXCLUSIV Consilierul Tacotă pregătea recuperarea şpăgii din dosarul Hyperion printr-un jaf

2
DISTRIBUIȚI

Interceptările din dosarul DNA în care au fost arestaţi Nicoleta Gumă, şefa centrului din Caransebeş al Universităţii Hyperion eugen tacota 1 pşi vicepreşedintele PD-L Caransebeş, şi consilierul local PNG din Oţelu Roşu pentru fraudarea examenului de licenţă scot la iveală o situaţie extremă – studentul consilier pregătea recuperarea şpăgii printr-un jaf. Vă reamintim că 33 de studenţi din Caransebeş de la Facultatea de Drept au plătit câte 1500 de euro ca să fie siguri că vor lua examenul de licenţă la Hyperion. Banii au fost strânşi de Tacotă, care a şi fost filmat de unul dintre denunţători în timp ce încasa „cotizaţiile”. Conform procurorilor DNA, banii au fost daţi Nicoletei Gumă care apoi i-a predat prof.dr. Gheorghe Stancu, care făcea parte din comisia de examinare.

Plecat câţiva ani în Italia şi reîntors la Oţelu Roşu, Eugen Tacotă şi-a deschis o pizzerie şi o discotecă. La facultate, consilierul era şef de clasă şi susţine că din această cauză s-a ocupat de strânsul celor 48.500 de euro.  În timp ce aduna banii de la colegii săi, Tacotă a început să pregătească un plan prin care banii să fie recuperaţi.


Conform interceptărilor telefonice, Tacotă a discutat cu un interlop din zonă un plan de atacare a maşinii cu care se deplasa prof.dr. Gheorghe Stancu. Pentru a-i stârni interesul interlopului, Tacotă i-a spus că sigur profesorul care venea la Bucureşti va avea bani asupra sa, fără a-i spune, însă, nimic de zecile de mii de euro strânşi pentru licenţă. Planul era ca maşina Volvo cu care se plimba „ţinta” să fie atacată pe pantele dintre Caransebeş şi Orşova, într-un loc izolat. După ce maşina era blocată şi geamul spart, urma să fie furată geanta în care erau banii. Tacotă i-a dat complicelui toate informaţiile legate de traseu şi persoană. Până la urmă, planul a fost tras pe linie moartă deoarece celor doi le-a fost frică să nu fie văzuţi de cei care treceau prin zonă. Dacă lovitura ar fi reuşit, banii ar fi ajuns la Tacotă, iar profesorul nu ar fi putut declara poliţiştilor că a fost jefuit de zecile de mii de euro pentru că nu ar fi avut cum să justifice suma.

2 COMENTARII

  1. Cand hot pe hot s’o furat si dracu s-a minunat. In tara asta nici macar hotii nu mai au onoare.
    Pai cum nenicule, vine asta? Tine malaiu’ ca dupa colt vine pretenaru’ sa-ti dea la mufa si sa-ti salte bistarii.
    Maine o sa auzim cum hotii dau gaura la procuroru’ Ariel si la judecatoru’ Vanish sa-si recupereze spaga dupa ce s-a pronuntat sentinta de achitare. Mare mirare n-ar mai fii. Ca doar au invatat asta la „Facultatea de Drept Hyper(market)ion”.
    Conducerile facultatilor de drept din tara ar trebui sa bage ca materie obligatorie, pe langa cea de executare silita si cea de recuperare a spagilor, unde musai sa fie elaborata si o lucrare practica de genul:”Recuperarea spagii de la …”.
    Problema o sa fie acolo unde spaguitul a solicitat servicii in natura. Ma intreb cum poti sa recuperezi o m…ie, sau un s…x a…l. Dar astea cred ca poate fi folosita ca teme de doctorat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.