Prinţul contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării, 5 ani de închisoare...

Prinţul contrabandei cu ţigări de pe Clisura Dunării, 5 ani de închisoare după ce l-a trădat aghiotantul

1
DISTRIBUIȚI

Omer Radovancovici, primarul PD-L din comuna cărăşeană Pojejena, considerat liderul contrabandiştilor de pe Clisura Dunării, a tigari netimbrate 13fost condamnat de Tribunalul Covasna la 5 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă. Acesta împreună cu alţi membrii ai grupării au fost arestaţi în urma unei ample operaţiuni a DIICOT legată de contrabanda cu ţigări, anchetatorii reuşind să dovedească mecanismul prin care ţigările erau scoase din duty-free-urile din portul Moldova Veche. După ce a fost eliberat din arest, Omer a revenit la conducerea Primăriei din Pojejena, ulterior fiind reales la ultimele alegeri locale.

 Contrabandiştii au beneficiat de sprijinul şefilor din Poliţia de Frontieră Caraş Severin, ajungându-se până acolo încât traficanţii să dicteze schimbarea acţiunilor Poliţiei de Frontieră pentru a nu le incomoda operaţiunile ilegale. George Lupu, aghiotantul lui Omer, îi povesteşte şefului, cum a intervenit la şeful Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, comisarul-şef Ion Cionca, pentru a anula o acţiune care viza zona portului Moldova Veche.


„Şi i-a zis (Cionca unui subordonat, n.a.) vezi să-ţi schimbi planul de acţiune, să-l schimbi către Naidăş şi să laşi Moldova aia o dată în pace”. Nu de puţine ori, şefii Poliţiei de Frontieră s-au distrat împreună cu cei pe care ar fi trebuit să-i dovedească fără dubiu că încalcă legea. După un chef la care a participat şi „ăl mare de la Timişoara”, şeful de atunci al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timişoara, Mircea Chirilă, făcut ulterior chestor de Traian Băsescu, Omer Radovancovici îi povesteşte râzând aghiotantului său, George Lupu: „Să vezi ce le-a zis (Chirilă, n. a), te pişi. Circ, le-a zis. Zice: măi, Omere, acum eşti înconjurat numai de Poliţia de Frontieră, prietenii tăi”. Într-o altă discuţie telefonică, Omer reuşeşte să-şi uimească omul de încredere, lăudându-se că se află  în maşina şefului DPF Timişoara, care conduce, şi se duc la Recaş la o degustare de vinuri.

În acelaşi dosar, deşi a fost unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării de contrabandişti,  George Lupu, şef de magazin duty-free,  a fost condamnat la doar trei ani de închisoare, datorită sprijinului pe care l-a oferit anchetatorilor în soluţionarea  acestui dosar, dar şi în cel în care au fost trimişi în judecată angajaţii Poliţiei de Frontieră. Sorin Corcoman, Vasile Szocz, Daniel Istudor şi Zlatco Costici au fost condamnaţi  la 5 ani de închisoare,  Marcel Străinescu – la 3 ani de puşcărie, Zlatco Deianovici, Romică Bejenariu, Sârgean Dobrosavlevici – 2 ani şi 6 luni de închisoare.  Daniel Dumitru a fost achitat, acesta fiind anterior arestat, anterior, mai bine de un an de zile. Împotriva acestei sentinţe, atât DIICOT, cât şi inculpaţii au făcut apel.

1 COMENTARIU

  1. Pai, condamnarea e veche. Sentinta a fost data acum vreo luna, poate chiar doua, daca nu ma insel. Undeva pe la sfarsitul lunii mai. Cand am vazut titlul, am crezut ca a fost respins apelul si ca e vorba despre sentinta definitiva, da’ cred ca am inteles gresit. Sau?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.