Scandalul Hyperion: Nicoleta Gumă se consideră nevinovată, Eugen Tacotă – regretă UPDATE...

Scandalul Hyperion: Nicoleta Gumă se consideră nevinovată, Eugen Tacotă – regretă UPDATE 1 Cei doi rămân în arest

5
DISTRIBUIȚI

Nicoleta Gumă, fosta directoare a centrului tutorial Caransebeş al Universităţii Hyperion, s-a declarat nevinovată, astăzi, în faţa nicoleta guma tribunal pjudecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, în timp ce studentul Eugen Tacotă, consilier local PNG la Oţelu Roşu, a susţinut că-i pare rău pentru ce s-a întâmplat. Vă reamintim că procurorii DNA i-au reţinut pe cei doi, acuzându-i că au strâns 48.500 de euro de la studenţii din Caransebeş pentru ca să fie bine la examenul de licenţă. Ulterior, Tribunalul Timiş a decis arestarea celor doi pe 29 de zile. Avocaţii Nicoletei Gumă, care este şi vicepreşedinte PD-L, s-au străduit să dovedească faptul că a lor clientă nu este un pericol pentru ordinea publică. „Se apropie de 60 de ani, este fără antecedente, văduvă şi are alte activităţi profesionale care-i fac cinste, Influenţarea studenţilor care sunt martori nu mai este posibilă deoarece centrul tutoriala fost închis prin decizia universităţii. Nici gravitatea faptelor şi nici acuzaţiile nu justifică arestarea, Mai periculoase sunt faptelor celor care au cumpărat influenţa cu 1500 de euro după cum susţine DNA. Sunt poliţişti, jandarmi şi chiar grefieri. Fapta unor persoane agrenate în sistemul judicicar de a cumpăra influenţa este mai gravă, dar nu sunt cercetaţi penal. Există doar patru, cinci denunţători.


Restul ar trebui să fie puşi sub acuzare, dar interesul DNA se pare că nu e să se facă justiţie”, a susţinut avocatul Mihai Paşca. Un alt apărător al directoarei Muzeului din Caransebeş, avocatul Dorin Cuţ a afirmat că ” nu sunt probe care să dovedească că a pretins, primit şi dat mai departe banii. Nici unul dintre denunţătorinu vine şi spune că i-a dat bani. Pentru o presupusă infracţiune nu trebuie să distrugem o carieră prin menţinerea mandatului de arestare preventivă”. Apărătorul lui Eugen Tacotă a încercat să convingă instanţa de faptul că  studentul-consilier ” a avut o atitudine sinceră, Nu a recunoscut fapta, ci că a strâns acei bani şi i-a dat mai departe. Nu are pe cine să influenţeze”.  

În replică, procurorul Tamaş Schiffbeck a afirmat că „decizia de închidere a centrului din Caransebeş şi nu suspendarea din funcţie a directoarei Nicoleta Gumă dovedeşte că universitatea a realizat gravitatea faptelor de la acest centru tutorial. Pericolul social persistă. Urmărirea penală va stabili vinovăţia fiec[ruia. Mai sunt foarte multe lucruri de clarificat referitor la mai multe persoane”. Când a avut ultimul cuvânt, Nicoleta Gumă le-a spus judecătorilor că ” nu mă consider vinovată. Cercetaţi-mă în libertate pentru circumstanţele atenuante de care au vorbit domnii avocaţi”. Eugen Tacotă a cerut la rându-i, după ce a spus că regretă totul, să fie eliberat pentru că va fi prezent pentru declaraţii oricând ]i vor cere procurorii. Cei trei judecători ai Curţii de Apel Timişoara vor anunţa în următoarele ore decizia pe care au luat-o. Vom reveni cu sentinţa CAT.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara, în urma deliberării, a respins recursurile Nicoletei Gumă şi al lui Eugen Tacotă împotriva mandatelor de arestare preventivă. Sentinţa este definitivă, cei doi urmând să rămână în arest pentru 29 de zile.

5 COMENTARII

  1. tacota e un prost care a cazut in capcana ca un papagal.guma trebuie sa stea mai mult de 10 ani dupa gratii. de fapt cu avocat avorton ca lucian ar putea sa stea pana la moarte. ce cauta ala in avocatura si in invatamantul universitar…ala ar trebui sa stea alaturi de guma in celula pt spaga luata de la studenti si pt promisiunile facute clientilor ca ar rezolva el cu judecatorii…toata ziua face trafic de influenta si pt el nu exista lege…

  2. Domnilor,
    Faceti ceva macar pentru a-i scapa pe angajatii muzeului de aceasta doamna . VA ROG DIN SUFLET !!! Sunt din afara muzeului , dar cunosc soarta acestor oameni. Salvati-i !!! Daca Dv.ca oameni ai legi va faceti datoria , sper ca si Inspectoratul pentru cultura sa si-o faca .VA MULTUMESC DIN SUFLET SI SA AUZIM DE BINE !!!! Partidul sper sa-si faca si el datoria !!!!!!!!! Poate o aleg presedinta partidului pe oras sau judet , de ce nu ? Sorine pregateste-te ca vine NICIOLETA !!!
    Cu mii de multumiri in numele orasului, care poate avea un muzeu adevarat ,care sa faca ceea ce trebuie sa faca . Oameni de valoare sunt, dar care sa nu fie numiti mai marii jutului sau orasului.
    MULTAM DREPTATE , FII LA INALTIME !!!!!!!!!!!!!!!

  3. exact ce spuneam mai devreme…acelasi vio care comenteaza…frate tu ori esti un prost care nu a putut termina facultatea acolo ori esti un frustrat ca altii au si tu nu….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.