Reîntoarcea ţiganilor din Franţa:”Dă-te-n morţii mătii de aici că nu-s Berlusconi”

Reîntoarcea ţiganilor din Franţa:”Dă-te-n morţii mătii de aici că nu-s Berlusconi”

2
DISTRIBUIȚI

tigani din franta06 p„Dă-te-n morţii mătii de aici că nu-s Berlusconi” urlă un ţigan cu ceafă groasă în timp ce târâie o sacoşă franţuzească. Un scuipat tras tigani franta 11 pcu sete ajunge în obiectivele camerelor. De abia coborât pe aeroportul din Timişoara din charterul care l-a adus gratis de la Paris, se simte discriminat. De cum ajunge la urcarea-n autobuz. „Ce căutaţi mă aici? Ăsta-i autobuz pentru noi. Nu mă încurcaţi”, strigă ţiganul. După ce-şi încarcă calabalâcul în autobuz continuă recitalul. „Pişa-m-aş în gâtu mătii. De ce mă filmezi, mă?” urlă insul şi-şi continuă lista de înjurături. Degetele mijlocii le transformă-n arme. Toate camerele televiziunilor sunt pe scandalagiu. Care ameninţă cu bătaia pe toată lumea. Poliţiştii privesc impasibili la violarea legii. Din lateralul autobuzului, care se umple de repatriaţi, apare Leonard Bemi. E şef  la ONG-ul pentru ţigani Parudimos. „Da’ de ce-i hărţuiţi? Lăsaţi oamenii în pace”, strigă din toţi rărunchii oengistul la jurnalişti. Urcă-n autobuz lângă repatriaţi şi începe să le împartă fluturaşi cu serviciile furnizate de asociaţie – „punerea în legalitate a persoanelor de etnie romă” sau „”consilierea carierei”.


Ţigănimea nu pare prea interesată de tigani franta 4 psubiect. Deja s-a aşezat pe o tură de hârtii colorate cu tricolorul care-i îndemna pe bani europeni să fie ” împreună pe piaţa muncii”. Aurel din Strehaia, întors acasă cu cinci copii şi nevasta, are deja planul „a fost bine-n Franţa. Dacă nu ne descurcăm, o luăm uşor, uşor înapoi că doar nu o să stă aici”. Rând pe rând, autobuzele trimise de prefectură sunt umplute de cei 124 de ţigani „repatriaţi voluntar”. Alergici la întrebările despre ce făceau în Franţa. După plimbarea gratis cu avionul, pleacă spre gară tot moca. Escortaţi de poliţişti care-i duc ca pe preşedinţi – o maşină cu girofar în faţă, una-n spate. Excursioniştii nu se dezmint şi mai trimit nişte-njurături spre jurnalişti. Aceiaşi ziarişti cărora David Marc, absolvent de studii europene şi relaţii internaţionale-n Ungaria şi preşedinte al Alianţei Civice a Romilor din România, le explicase cu vreun sfert de ceas înainte că „nu există oportunităţi în tigani franta 3 promânia pentru romi care suferă din cauza sărăciei şi discriminării. Există zone de excluziune socială totală pentru aceştia – în mediul rural şi în ghetourile din oraşe. Trebuie programe foarte bine puse la punct de incluziune socială a romilor”.

2 COMENTARII

  1. Domnule Dragos Bota
    Dupa cele citite mai sus sint ferm convins ca sinteti unul ditre romanii rasisti ce traesc in Romania.
    Daca continuati cu discriminarea rasiala va asigur ca o sa ajungeti cum poporul yugoslav in anii 1990.
    Asta o sa bucure Ungurii , Rusii si restul lumii care stau la pinda si asteapta un semn sa va distruga! asta doriti? asta urmariti voi cei care imparti-ti ura de rasa ?
    de ce nu te iei dumneata de doctorii care te lasa sa mori in patul spitalului daca nu le dai bacsis?!
    de ce nu teiei dumneata de puterea politica care nu face ma

  2. rasist……reporterii aia nu au gasit alte subiecte mai interesante decat intoarcerea tiganilor din Franta,vb domnului/doamnei de mai sus,se intampla atatea in tara noastra……te intereseaza pe tine ce au facut tiganii in Franta…sa te intereseze de francezi sau de alti straini ce fac in Romania….multi sunt pedofili si abuzeaza de copiii din tara noastra si fac tot felul de fapte pe care nu am auzit sa le faca un tigan…reporteri de cacat ca tolomacul de Maruta…va denigrati tara si mediatizati faptele romanilor prin strainatate…mediatizati in plm si faptele rele pe care le fac strainii in tara voastra…FUCK Racist Faces!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.