Cod portocaliu de furtuni în aproape toată țara, în acest weekend

Cod portocaliu de furtuni în aproape toată țara, în acest weekend

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare cod portocaliu de furtuni pentru mare parte din țară. Alerta anunță „cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului”,

Codul galben este valabil începând din această seară, de la ora 23.00, până pe 27 septembrie, ora 6.00. „În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.


Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării. Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h. Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest”, a transmis ANM.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineața la ora 9.00 și este valabil până duminică dimineața la ora 3.00. „În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp”, mai spune mesajul meteorologilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.