EXCLUSIV Ministerul Mediului confirmă că legea a fost încălcată în afacerea Tellus...

EXCLUSIV Ministerul Mediului confirmă că legea a fost încălcată în afacerea Tellus Adviser

3
DISTRIBUIȚI

Ministerul Mediului şi Pădurilor a confirmat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro faptul că avizul dat de directoarea Agenţiei Regionale de gabriela lambrino 2 pMediu Timişoara, pedelista Gabriela Labrino, pentru parcul eolian Sfânta Elena s-a făcut în baza unui studiu ilegal, care nu putea fi luat în considerare. PRESSALERT.ro a dezvăluit că Lambrino a semnat un aviz de mediu pentru PUD-ul parcului eolian pe care firma Windkraft Simonsfeld Ro SRL vrea să-l construiască pe Clisura Dunării în baza unui studiu întocmit de firma Tellus Adviser SRL din Timişoara, care însă nu era înregistrată în Registrul Naţional al Elobatorilor de Studii pentru Protecţia Mediului.


În plus, numărul de contact al firmei este mobilul la care răspunde directoarea de Agenţia Regională de Mediu Timişoara. Lambrino a susţinut că studiul de mediu  şi implicit avizul sunt legale pe motiv că avea studiul avea ştampila unei firme acreditate.  Directoarea de la ARM Timişoara este contrazisă însă de Ministerul Mediului şi Pădurilor.  „Potrivit art. 1 din Ordinul MM nr. 1026/2009 privind aprobarea condiţiilor de elaborare a  raportului  de mediu, raportului privind impactul asupra mediului, bilanţului de mediu, raportului  de amplasament, raportului  de securitate şi studiului de evaluare adecvată, studiile pentru protecţia mediului  se elaborează de către persoane fizice şi juridice, înscrise  în Registrul Naţional al elaboratorilor de studii pentru protecţia mediului”, se arată în răspunsul remis PRESSALERT.ro. Cum studiul a fost întocmit de o firmă neacreditată, aprobarea avizului de mediu în baza acestui document este în afara legii.

3 COMENTARII

 1. Pai, de fapt totu’ s’o facut cu binecuvantarea alui de sus.
  Sa nu va ganditi gresit. Nu a lui Dumnezeu. Ca io nu cred ca Doamne Doamnear incuraja hotia si ilegalitatile. Io ma refeream la ala din capu’ statului. Dictachioru’ cel mult iubit si mult stimat a avizat toate listele electorale in 2004 – du cum s-a laudata in emisiunea Nasul labe1tv. Pe cale de consecinta si lista pentru judetul Timis in 2004 a fost avizata tot de dictachior. Iar sotiorul dnei. Lambrino – Raducu – era pe pozitie eligibila. Iar dna. Lambrino facea echipa cu Lelica, Coco, Nagy si alte corifeice ale politichiei feminine PeDe minus L.
  Actualul brend de Timis, don Costelivo (ca era cam slabut atunci) era o anexa simpaticuta a lui Borza, un fel de curea de transmisie intre frati despartiti vremelnic, PSD si PD. Ca doar in aceeasi curte si-au construit fiecare cate o casuta (Don Costelivo si Sipos).
  Dar sa revenim la oile noastre, timpul a trecut Don Costelivo a crescut iar famelia Lambrino a trecut in umbra. Posibil si datorita faptului ca virgula cotizatiile au fost mai slabuta, vorba unui old man de pe balta din Sacalaz.Astfel ca, normal ca dna. Lambrino s’o gandit sa puna de o firma care sa produca bani, pentru famelie dar mai ales pentru partid si conducatorul lui iubit, luminatul dictachior. Ca doar in 2009 am avut doua randuri de alegeri, unde a fost nevoie de bani la greu, iar o firma care se respecta nu are nevoie de contracte cumparate cu spagi. Deci, trebuia ca virgula contractele sa fie incheiate cu firme sigura unde exista controlul asupra circuitului de bani in natura.
  Am fost cam almbicat in expozeu, dar un old man de pe balta din Sacalaz mi’o zis sa ma uit dupa bani si unde se duc ei, pentru ca acolo este esplicatia.
  Deci:
  Primo. Anul 2009 a fost un an electoral dublu – ioroparlamentare si dictachioriale (pardon, prezidentiale deocamdata).
  Secondo. Orice campanie electorala necesita bani.
  Tertio. O parte din bani incasati pe contract e posibil sa de fi dus la pusculita de partid si de stat.

  Dar e posibil sa fie o alta abureala. Necunoscute sunt caile Domnului.

 2. felicitari domnule aburici de mehala si asta nu e tot stati sa pice de guvernare sa vezi atunci boli , defapt si asa sunt bolnavi nu numia dupa bani si putere, are grija Dumnezeu de ei.Au facut numia rau acolo unde au putut face.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.