Sudori aduşi din China şi Bulgaria pe şantierele din Timiş

Sudori aduşi din China şi Bulgaria pe şantierele din Timiş

1
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat, astăzi, că în urma discuţiilor purtate în cadrul comisiei de dialog social a constatat că sudorpatronii au mari probleme în a găsi meseriaşi.


„Sunt câteva meserii pentru care nu sunt oameni. Se caută sudori, în primul rând, buldozerişti , escavatorişti şi macaragii. Mulţi dintre cei care încă lucrează sunt în pragul pensionării. Patronii au fost nevoiţi să aducă muncitori din Bulgaria sau chiar din China”, a susţinut prefectul. Băcală a ţinut să precizeze faptul că în niciuna din şcolile profesionale din judeţ nu se mai pregătesc muncitori cu asemenea specializări din cauză că în ultimii ani aceste meserii nu au mai fost căutate. Soluţia ar fi ca de anul viitor inspectoratul şcolar să reînfiinţeze clase cu aceste specializări Deficitul de forţă de muncă pe acest sector este atât de mare încât meseriaşii sunt „vânaţi” de angajatori care îi fură de la concurenţă.

1 COMENTARIU

  1. Vedeti, aduceti sudor chinezi si eu, ca roman din M-Ciuc stau acasa ani de zile, fara sa gasesc un job de sudor,CO2,electric sau autogensi va mentionez, ca nu sunt sudor amator, ci am experienta peste 20 de ani. Dar, daca nu stit sa cautati!!! Daca nu faceti un anunt ca lumea.
    ” vORBA COPILULUI MUT NICI MUMA SA NU-NTELEGE!!! PA-PA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.