Dorel Demea a transformat primăria Sânandrei în afacere de familie

Dorel Demea a transformat primăria Sânandrei în afacere de familie

23
DISTRIBUIȚI

Dorel Demea, primarul PD-L al comunei Sânandrei, are soţia, Reka Katalin Demea, angajată ca şef  Serviciu achiziţii publice în cadrul demea sanandrei primar 111primăriei, iar o parte din contracte ajung la firma Phoenix Engineering SRL „condusă de naşa primarului, Nicoleta Cosma” , a dezvăluit, astăzi, Vasile Vivsenco , de la Partidul Conservator, în cadrul unei conferinţe de presă. Printre proiectele realizate de această firmă se numără, în perioada 2009 – 2010, proiectele de reabilitare a corpului B al Primăriei din Sânandrei, reabilitare şi schimbare destinaţie din casă în Casa cu tradiţii” sau extindere şcoală generală,  valoarea fiind de aproximativ 30.000 euro. Conservatorii susţin că în primăria condusă de Demea este o „avalanşă de promovări ale unor persoane care nu au nimic în comun cu domeniile respective, decât faptul de a fi prieteni cu şeful sau chiar nepot/nepoată a acestuia”. Printre exemple date – ” Bocereanu Costel, care ocupă funcţia de “ manager” , iar soţia acestuia, Bocereanu Niţa este angajată în cadrul primariei “la mediu” sau cel al lui „Dascălu Mircea,  care ocupă funcţia de consilier personal, iar fiul acestuia este referent de specialitate la Serviciul Public de Asistenţă Socială”.

Numele lui Dorel Demea este legat de mai multe afaceri ilegale, multe dintre ele având legătură cu controversatul om de afaceri Nicolae Mann, cel care l-a sprijinit să ajungă primar în Sânandrei.


După ce i-a făcut jocurile în afacerea schimburilor de terenuri „pământ pentru Mercedes”, Demea a făcut non combat pentru ca Mann să cumpere de la primărie 150 de hectare de teren cu doar 67.650 de euro şi a aprobat un schimb de terenuri prin care „jupânul” său a câştigat alte milioane de euro. Euromobille SRL, firma controlată de Mann şi implicată în dosarul instrumentat de DIICOT legat de fraudarea Aton Transilvania, a câştigat o licitaţie organizată de Primăria Sânandrei pentru modernizarea unui drum comunal în valoare de peste 4 milioane lei, dar care nu a fost încă finalizat.

23 COMENTARII

 1. si care este problema ?
  ostaficiuc nu face tot la fel ?
  intreb, nu dau cu paru’.
  (r’atzi a dracu’ de talhari ca ati acaparat total romania!)

 2. in sfarsit cineva care are curajul sa dezvaluie fraudele facute de Dorel Demea si ce fel de om este el.Cum a furat el privirea si increderea satenilor asfaltand ici colo o straduta si laudandu-se ca a asfaltat zeci de km,dar astae e trebuie sa suportam pana la urmatoarele alegeri si sper ca sateni sa nu m-ai faca aceiasi greseala alegandul pe Demea,sa se gandeasca de 2 ori inainte sa puna stampila .

 3. mah PETRE !
  stai mah in banca ta si ciocu mic ca o sa curga amenzili pra tini si famelia ta. mai bine tzai fashe curat in cocina ca pucieeeeeeeeeeeee pana la tzatza veta din c…u graginii lu’ pasula.
  batace dumnezau ge prost si betzic.

 4. Dar de fostul primar, dl. Duma nu spuneti nimic. Cum a facut el schimb de terenuri cu primaria la iesirea din Sanandrei si si-a tras PUZ cu fra-su (inainte sa intre in vigoare hotararea care il obliga sa realizeze si utilitatile)? Si a vandut parcele cu sute de mii de euro pe un teren (fost) agricol (si fara utilitati!). A se vedea casele care au stat goale pana anul acesta, cand proprietarii si-a facut pe banii lor reteaua de curent? Deci teapa pe multiple planuri – si fata de primarie si fata de proprietari – care au fost dusi cu zaharelul („anul asta sigur tragem curentul”-Gogu).

  Ca doar Gogu Duma si Stelica (angajat si el pana nu demult sef pe impozite la primarie) aveau nevoie de bani sa construiasca case copiilor, saracii de ei.

  Oricum multi oameni nu-l suporta in Sanandrei.

  P.S. Cate drumuri s-au asfaltat pe timpul lui Duma (mai multe mandate…) ?
  Cate case au primit apa de la retea?
  Ce fonduri europene au fost atrase?

  Deci … nu prea.

  Da matale singur zoom: http://www.hotnews.ro/stiri-presa_regionala_arhiva-1712144-alianta-tranzactiilor-dubioase-terenuri.htm

 5. Nici nu era intentia mea sa scuz pe cineva.
  Faptul ca nici dl. Demea nu a atras fonduri europene si ca Sanandrei nu s-a afiliat la zona metropolitana (ca Dumbravita, Remetea etc.) raman de actualitate.

  Oricum, dl. Duma e „nevinovat” …

 6. Buna ziua,

  1.Desi drumurile au fost cedate (cf legii in vigoare atunci) primariei Sinandrei , dl Demea nu le-a acceptat . Din contra, dansul afirma: „Cat sunt eu primar, nu-i pun curent lu` Gogu”.
  2. Acum 6 ani nu eram in UE, deci fara fonduri europene, eventual SAPARD.
  3.Felicitari actualei conduceri pt asfaltarea inceputa. Ne dorim cu totii drumuri si trotuare cat mai bune.
  4.Cand eu m-am mutat in casa noua, inca dadeam cu sapa la porumb pe terenul pe care azi intr-adevar se ridica locuinte .

  PS
  Pe mine ma cheama Duma, d-voastra (doar o duma) folositi-va numele din buletin sau o porecla mai de succes.

 7. Buna ziua,
  Ma simt obligat sa-i raspund d-lui Duma. Doar precizarea cu fondurile europene sta in picioare (imi cer scuze). In rest, nimic.

  De ce ati dorit sa donati drumurile primariei? Pentru a face pe banii de la buget utilitatile? Si care drumuri? Drumurile de pamant neamenajate? Ca nu erau drumuri la data respectiva.
  Tind sa cred, dl. Duma, ca ati descoperit reteta „afacerii” imobiliare perfecta:
  Se face rost de un teren (schimburi etc.). Se face repede un PUZ. Se doneaza urgent „drumurile” primarie si de aici e treaba lor. Primaria vine si face utilitatile pe banii de la buget, iar dvs. luati 30 – 40 EURO / mp. Totul cu costuri minime din partea dvs.
  Poate ca acum cititorii vor intelege mai bine ce a vrut sa spuna dl. Demea cu afirmatia sa: ca nu e corect sa se faca utilitatile pe banii publici cand Gogu incaseaza profitul.
  O adevarata afacere presupune costuri. Dar cum traim in Romania, se mai sar etape.
  Cat v-ar fi costat sa faceti macar reteaua electrica? 80 – 100 mii de euro (cateva parcele)? Bani pe care puteati sa-i impartiti si cu proprietarii de teren. Tot ati fi ramas cu o suma considerabila (in conditiile in care terenul agricol in zona se vindea cu max. 2-3 EURO/mp – in 2008)!
  Pana la urma noroc ca primaria a luat hotararea de a nu mai acorda PUZ-uri decat daca solicitantii isi iau angajamentul de a face utilitatile!
  Asa ca mai lasati-ne dl. Duma …

  P.S. E mai ok porecla ?

 8. Mă indoiesc ca punând stampila pe Vasile Vivsenco ne va fi mai bine. Pana una alta, in afara de aruncat cu noroi si făcând „dezvaluiri” atât de la vedere ca pana la urma nici măcar nu mai sunt dezvaluiri nu a demonstrat niciodată nimic. E uşor sa stai pe margine si sa arati cu degetu’. Iar unele informaţii sunt atât de eronate încât m-a luat rasul. Domnule jurnalist înainte de a scrie un articol de „mare clasa” poate ca era mai bine sa verificati „pe ici pe colo”. Altfel riscati sa va faceţi de ras. Dar e atât de la moda sa ne balacarim, încât nici nu mai contează ca tara asta a luat-o tare de tot la vale. Nu spun ca Demea este cel mai bun, dar poate era mai bine ca Domnul V. sa ne „dezvăluie” soluţii, ca de acuze suntem satui cu toţii!!! Sau a început campania electorală si eu nu ştiu? Pentru ca asa e la romani: competiţia nu este pe competente ci pe balacarirea adversarilor. Trist, dar nimic nou! Apropos, nu a făcut nimeni campanie care sa ne provoace acum 2 saptamâni la curatenie. Oare or fi participat domnii????

 9. Ma surprinde discutiile care se duc pe marginea Puz ului Duma la urma urmei problema nu e ca Domnul Duma si-a facut Puz sau cum l-a facut, problema e pentru oamenii care efectiv locuiesc acolo, oameni de buna credinta care au cumparat….pe bani frumosi….un lot de teren pe care pot face doar gradinarit….nu de alta dar nici macar nu e scos din circuitul agricol….ca nu au utilitati e o alta problema. S-au donat drumurile conform legii? Care lege prevede donarea drumurilor….va spun eu niciuna. Domnul Duma nici macar nu a donat drumurile Comunei…Dansul a facut doar o oferta de donatie…care nu e acelasi lucru…iar puzul a fost aprobat in ciuda faptului ca legea de atunci prevedea ca e interzisa aprobarea de puzuri care depasesc posibilitatile administratiei publice de a le echipa. Dar acesta s-a aprobat….si oamenii care au cumparat s-au vazut obligati de a mai da bani pentru curent, pentru pietruirea drumurilor…..
  Si uite asa uni se imbogatesc iar alti raman cu pierderea….dar asta e Romania

 10. Curios cuprinsul articolului Dumneavoastra Domule Dragos Bota, banuiesc ca cele scrise de Dumneavoastra au avut la baza o ancheta jurnalistica solida demna de un adevarat jurnalist, nu de alta dar a arunca cu noroi e foarte usor, iar sa ne punem sa scriem ceea ce alti din rautate sau pur si simplu din dorinta de afirmare rostesc mi se pare a fi usor sa fi ‘scriitor de articole’. Cred ca vreau si eu…dar am o intrebare se castiga bine din asta? si cine plateste astfel de articole?
  Oare Domnul Vasile Vivsenco detine toate aceste date din perioada in care lucra la domnul Mann, s-au pur si simplu s-a documentat „TEMEINIC”? Curios cum Domnul Vasile Vivsenco face dezvaluiri surpinzatoare despre actuala conducere a primariei dar asa de curiozitate Dansul are o platforma program mai buna? S-au Domnul in cauza uita ca Domnul viceprimar e coleg cu Dansul de partid???? Banuiesc ca ambi au aceleasi interese de partid sau nu? Haideti fratillor sa ne vedem de trebusoarele noastre…..sfatul meu
  Dumnezeu sa binecuvanteze Romania si s-a o apere de romani……..

 11. Felicitari D-nului Vivsenco pt curajul de a spune lucrurilor pe nume, sunt convinsa ca ati fi un primar foarte bun, toate sustinerea in tot ceea ce faceti.
  Bravo!

 12. Fratilor,hotariti-va! Ori de ce Duma nu a donat drumurile,ori de ce a vrut sa le doneze?Nicicum nu e bine,nu va poate multumi omul.Va invit cu drag sa candidati la urmatoarele alegeri sa vedem cine poate fi un primar mai bun.Si mai ceva!D-nul DUMA a ajutat multa lume cind a fost primar,a dat multe case de stat,a bagat apa de la retea si a inceput proiectul GAZ.Dar nu se vede cite lucruri bune a facut,se vede ca a facut casa la copii.

 13. @confuza:

  Se pare ca dvs. nu urmăriți cu atenție subiectul comentariilor. Subiectul este: TZEAPA (data de dl. Duma). TZEAPA data proprietarilor de parcele cumpărate pe bani grei de la dansul. TZEAPA data Sanandrei-ului prin faptul ca nu a făcut prea multe pentru comunitate, deși existau fonduri.

  Iar povestea cu GAZ-ul nu sta in picioare. Se cunoaște persoana (din Sannandrei) care s-a dat peste cap sa fie GAZ. Daca nu știți cine e, va dau un indiciu: NU e dl. Duma !
  😉

 14. Eu sunt din Bucuresti, dar din intamplare al cunosc personal pe domnul Duma ce ceva ani. Si numai eu stiu cate drumuri a facut la Bucuresti pentru a trage Gaz in comuna, cat s-a zbatut pe vremea cand aveatzi telefoane cu centrala cu numere din 3 cifre sa traga centrala digitala in comuna, cand nu aveati televiziune prin cablu sa aduca cablu in comuna, cand crestea porci la primarie ca sa fie bani in buget. Voi astia care comentati ca a facut puz-uri fara utilitati si afaceri cu terenuri…daca sunteti asa de documentatzi ca a tras tzepe la oameni duceti-va la DNA si reclamati. Pana nu aveti dovezi concrete nu mai vorbiti de ciuda ca nu aveti ce manca acasa. Daca era asha tzepar si nu facea nimik pentru comuna nu castiga 2 mandate la primarie. Daca el si fratele lui au facut case la copii, foarte bine. Asta e normal sa faca orice parinte pentru copilul lui. Si ca sa intelegeti mai bine… cat a fost primar s-a chinuit ani de zile sa termine casa lui Tache( intrebati-va de ce?).

 15. @catzic
  Pentru ca e cam mare? (casa)

  Domnule din Bucureşti, ne bucurăm că acest subiect a avut reverberații pînă în capitala noastră iubită. Vis-a-vis de dl. Duma și creșterea porcilor, a-și putea să vă relatez o întîmplare de pe vremea lui Ceauşescu, cînd dl. D era vice şi făcea nişte manevre ce implicau Comtim, porci, nişte săteni care-i creşteau etc. totul în buzunarul dînsului. Nu are sens să intru în detalii – cine știe cunoaște.

  Nu mă înțelegeți greșit – mă bucur că-și face datoria de părinte cu vîrf și îndesat, bravo lui.

  Problema e că dînsul a cam dat TZEAPĂ unor oameni de bună credinţă.
  Argumentul cu dovezile şi DNA-ul face parte, în România, din retorica TUTUROR țeparilor cu ACTE.

  Şi ca să închei într-o notă pozitivă: defapt dl. Duma nu e rău, e doar unul din cei mulți care s-au îmbogățit în nebunia imobiliară dinainte de criză, vînzînd terenuri „agricole” pe post de terenuri de case.

  P.S. În ce priveşte mâncarea noastră, staţi liniştit – avem ce pune pe masă, dar NU dând TZEPE !

 16. Pe vremea lui Ceausescu, cand spuneti ca a facut manevre cu COMTIM-ul, cine nu facea manevre? Vreti sa-mi spuneti ca ati lucrat la stat si nu ati pus mana pe nimic? Ati trait cinstit, in conditiile in care se dadea paine, zahar, ulei pe cartela si pentru un kg de carne se statea la cozi interminabile? Daca astea sunt contra argumente la ce am spus eu… Inseamna ca nu am cu cine discuta pentru ca aveti ceva personal cu Dl. Duma si nu mai e vb. de corectitudine si de binele oamenilor de buna credinta.

  Si faptul ca e casa cam mare… daca ar fi avut bani pe vremea aceea credeti-ma ca nu conta marimea casei. Ar fi fost gata aproape la fel de repede ca si o casa mai mica. La casa care e construita langa Tache nu va uitati? E de trei ori mai mare, dar nu a vazut nimeni pt ca cei care au construit-o nu au avut functii in primarie.

 17. @catzic
  Văd că deviem de la subiect. Discutați despre casa lui Tachiţă, în condiţiile în care eu am făcut doar o simplă remarcă (puțin ironică, e drept, vis-a-vis de dimensiuni).

  Vă reamintesc unul dintre subiecte: utilităţile din PUZ-ul domnului Duma. Sau mai bine zis lipsa lor.

  DE CE NU VĂ RESPECTAȚI PROMISIUNILE Dl. DUMA? Cînd ați vîndut parcelele ați promis oamenilor UTILITĂȚI (fiecărui fraier … scuze … proprietar în parte). Vă mai aduceți aminte? Parcă ați semnat și ceva CONTRACTE pe tema asta, sau greșesc ?

  Repet, nu am nimic personal cu dl. Duma; chiar dacă am ceva resentimente, îi doresc sănătate lui și familiei dînsului. Iar dacă ar face utilitățile, nu ştiu, poate l-aș și vota.

  @catzic – vă rog să recitiți comentariile mele (mai ales cel cu calculul și investițiile imobiliare) și ale lui confucius.

  P.S.
  1. Ca încheiere, într-un final, pentru a se putea muta în casele (deja construite! ), proprietarii (o mică parte) și-au făcut rețea electrică pe banii lor, racordându-se la rețeaua şi transformatorul PUZ-ului vecin (Dămăcuş). 😉
  Deci la alte PUZ-uri se poate … domnule Duma !

  2. Dacă ai făcut „manevre” pe vremea comunismului – te-ai „descurcat”, dacă faci în zilele noastre – dosar penal, nu?
  Şi da, exact asta vreau să vă spun: că am trăit cinstit pe vremea lui Ceauşescu. De-a dreptul șocant, nu-i așa ?

  Îmi cer scuze pentru sinceritate …

 18. bine…Ati vazut ce a putut face „D-nul Primar”in 2 mandate pt comuna voastra..lasati si pe alti sa va demonstreze ca pot mai multe,care chiar sunt interesati sa faca ceva pt voi..o noua generatie,alte idei,ceva pt viitorul comunei!daca doriti ca lucrurile sa mearga tot asa votati-l in continuare pe „d-nul primar’,daca doriti o schimbare datile o sansa celorlanti candidati!sigur va merita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.