Grupare de crimă organizată condusă de Lucian Torj, eliberată din arest. Cum...

Grupare de crimă organizată condusă de Lucian Torj, eliberată din arest. Cum a ajutat Curtea Constituţională

3
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul declarat de DIICOT împotriva deciziei Tribunalului Timiş de schimbare a măsurii lucian torj 1  parestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara pentru toţi membrii grupului infracţional organizat condus de Lucian Torj, fost consilier local PSD în comuna Biled. Principalul motiv a fost faptul că de nouă luni de zile judecarea acestui caz este suspendată deoarece unul dintre  inculpaţi a invocat o excepţie de neconstituţionalitate, iar judecătorul a considerat că a fost depăşit termenul rezonabil de arestare. În cazul de faţă, membrii grupării Torj, acuzaţi de grup infracţional organizat, şantaj şi proxenetism, au ajuns în arest acum 23 de luni. Procurorii au făcut recurs, invocând alte sentinţe ale CEDO în care „se precizează faptul că termenul rezonabil se stabileşte în funcţie de particularităţile fiecărui caz şi au existat cazuri ăn care termene de arestare de patru sau doi ani şi jumătate au fost considerate rezonabile”.

În replică, avocaţii inculpaţilor au susţinut că nu este vina acestora că dosarul nu se judecă de nouă luni şi că statul român nu are puse le punct mecanismele de a asigura un proces rapid şi corect.


De asemenea, s-a invocat faptul că din cauza unor prelungiri a perioadei de arest preventiv dispuse de judecători, România a fost condamnată de mai multe ori la CEDO. „Nu o spun eu, ci un înalt oficial al statului. Preşedintele României a spus că sistemul judiciar face rău României pentru că nu se adaptează cerinţelor europene. Nu cred că vreţi ca România să mai sufere o condamnare”, a susţinut avocatul Viorel Paşca, apărărtorul lui Torj în faţa celor trei judecători. Toţi inculpaţii au cerut să fie cercetaţi în stare de libertate. Rămâi pe PRESSALERT.ro ca să afli decizia Curţii de Apel Timişoara.

UPDATE 1 Judecătorii au respins recursul DIICOT, fiind de acord cu concluziile Tribunalului Timiş legate de durata excesivă a perioadei de arest preventiv. Deşi au trecut nouă luni, Curtea Constituţională nu a dat termen pentru a se judeca excepţia de neconstituţionalitate invocată în acest dosar. Cei 11 inculpaţi urmează să fie puşi în libertate de îndată.

3 COMENTARII

  1. Asa frate la astia le da drumu iar daca unu fura o gaina baga 15 ani ca migu.Presupun ca astia acuma nu mai prezinta pericol public …misto asa,faina justitie avem in Romania….sa ma kk pe ea

  2. In spiritul „cerintelor europene”urmeaza si nu ar mira pe nimeni sa primeasca si despagubiri de la statul roman.Saracutii interlopi.Au dus-o greu in perioada asta de 1 an si 11 luni,cu 2600 lei/luna pentru fiecare interlop, cheltuiti de stat cu intretinerea lor lunara.
    Comparati aceasta suma cu alocatia unui copil,salariul minim pe economie,pensia unui om de rand care a muncit 30 de ani in conditii grele ori salariul unui politist/militar,etc.Victimele din acest caz nu au nici un drept doar sa taca spasiti si umiliti de data asta de justitia din romania sau mai exact de unii judecatori.

  3. Problema in cazu’ acestor ipochimeni nu este pericolul social ci durata excesiva a unor proceduri judiciare. Faptu’ ca boshorogii aia de la Curtea Constitutionala nu au reusit sa solutioneze exceptia de neconstitutionalitate ridicata de avocatii arestatilor este un punct minus pentrru statu’ roman. De fapt, aici este problema. Statu’ roman prin organismele sale judiciare nu asigura un proces corect si cu o durata rezonabila, decat atunci cand dictachioru’ are interes.
    De exemplu, pitzypoanca de Roberta Anastese (cam fortzat termenu’ pentru o vacutza expirata, dar altu’ n’am gasit) pana in prezent n’a deranjat’o nimeni pentru furtu’ jenant din Parlament de la numaratoarea votului, de acum cateva luni. In schimb, pe papagalul tinut in viata cu analgezice si calmante Corneliu Vadim Tudor, a fost astazi chemat la audieri pentru o fapta petrecuta acum doua saptamani. Cam mare diferentza de tratament.
    Torj si complici lui stau de multe luni bune la parnaie. Nu spun ca nu o merita, dar si Comisaru’ Muri merita macar o luna de arest.
    Din cauza unor asemenea inegalitati in tratament, Romania (de fapt, noi toti – ca nu aduce Boc sau dictachioru’ bani de acasa – din vanzari anterioare) este condamnata constant de CEDO si trebuiesc platite milioane de ioroi pentru neglijentza unora sau altora, care iau salarii bine mersi, netaiate si nerestructurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.