Contraatacul şpăgarilor: „Investigatorul Vodă a încercat să creeze un grup de crimă...

Contraatacul şpăgarilor: „Investigatorul Vodă a încercat să creeze un grup de crimă organizată” UPDATE2 Ce a decis ÎCCJ

9
DISTRIBUIȚI

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început recursul în dosarul 1248/2/2011 în care Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea a 15lot spaga moravita 1 ppoliţişti frontieră şi vameşi de la  Stamora Moraviţa, acuzaţi de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat-  Ivana Marin, Chiosa Costinel, Rada Ion, Jurcuţiu Olimpiu, Tarcea Petru,  Colf Iulian,  Surulescu Nicolae, Dragomir Valerian, Dărăbuţ Florin, Haşu Gabriel Bebe, Ivanovici Victor Sebastian, Selegean Aurel Ioan, Toma Marian Cosmin, Ghiţan Marius Dorin şi Dobîndă Florin Sever. Aceştia au fost puşi sub acuzare în urma celei mai ample operaţiuni anticorupţie a DNA şi DGA, care a vizat vămile de la graniţa cu Serbia – Stamora Moraviţa, Foeni şi Naidăş.

UPDATE 1  Avocaţii celor 15 inculpaţi au atacat din toate poziţiile acţiunile investigatorului sub acoperire Vodă Mihai Cristian, care a reuşit să adune probe importante împotriva celor puşi sub acuzare. Principalul motiv a fost acela că agentul ar fi instigat la săvârşirea de infracţiuni şi că acţiunile sale ar fi fost ilegale deoarece prin autorizaţia pe care a primit-o de la procuror i se permitea să primească şpagă sau să împartă mai departe banii obţinuţi din operaţiunile ilegale. „Agentul sub acoperire a făcut presiuni şi demonstraţii de forţă în faţa celor pe care acum îi acuză. Prin determinări persuasive a instigat pentru a se obţine probatoriul din acest dosar. S-a căutat prin tertipuri acreditarea existenţei  unei reţele. Investigatorul Vodă a încercat să creeze un grup de crimă organizată”, au susţinut, rând pe lot spaga moravita 2 prând, apărătorii poliţiştilor de frontieră şi vameşilor.

În replică, procurorul DNA a susţinut că Vodă a fost autorizat să lucreze sub acoperire în conformitate cu prevederile legii şi că ” nu a făcut decât să se integreze în mediul infracţional deja existent, nu l-a creat.


În plus, investigatorul nu a făcut decât să execute ordinele primite de la inculpatul Dragomir de a împărţi banii, care anterior au fost colectaţi de la ceilalţi”. Avocatul Doru Cuţ a acuzat DNA de faptul că nu a judecat cu aceeaşi măsură  „existând cazuri identice ca număr de acte materiale de luare de mită şi sume, dar în care s-a dispus de către procuror doar interdiciţia de a nu părăsi ţara. Acest mod duplicitar în care s-a desfăşurat ancheta nu aduce argumente că lăsarea în libertate a inculpaţilor ar împiedica aflarea adevărului”.

Cei acuzaţi de luare de mită nu au fost consideraţi de apărătorii lor pericol social pentru ordinea publică, invocându-se printre altele pe lângă activitatea îndelungată într-un sistem cu ierarhie militară, şi că „este o arestare colectivă. Nu s-au adunat ei acolo, aşa, ca să se organizeze într-un grup. Erau la serviciu. Oricum sunt suspendaţi din funcţie pe perioada cercetărilor”. Avocaţii arestaţilor au mers de la a invoca lipsa probelor împotriva clienţilor până la a le contesta pe motiv că ar fi fost obţinute ilegal, procurorul DNA susţinând că „ancheta este doar la început şi de aceea s-a solicitat arestarea preventivă pentru continuarea în bune condiţii a anchetei”. Niciunul dintre cei 15 nu a vrut să dea declaraţii în faţa instanţei, iar în ultimul lor cuvând au solicitat să fie lăsaţi în libertate, invocând fie situaţia familială, fie anii lungi petrecuţi în slujba ţării. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

UPDATE 2 Instanţa a respins recursurile ca fiind neîntemeiate, cei 15 poliţişti de frontieră şi vameşi urmând să rămână în arest cel puţin până la expirarea mandatelor de arestare preventivă pe 29 de zile.

9 COMENTARII

  1. Oare care dintre arestati sunt aparati de distinsul avocat Florin ex-Florea Sebi Kovacs?
    Ar fi bine ca judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si (Uneori) Justitie sa aiba mare grija, ca cica distinsul avocat Florin ex-Florea Sebastian Kovcs (spun unii c’ar fi din Baroul Remetea Mare, vip in banat dixit) are cinci arme de vanatoare. Iar din cate stiu io, completu’ e de trei judecatori, plus un procuror, mai ramane o arma libera. Poate pentru porumbei sau poate pentru …

  2. mai aburici mic ce o tot dai cu prostanul de Kovacs F.???mare avocat si asta !!!!!!!sunt multi avocati pe langa care acesta e un paduche ,ca de ex:Pasca I,Fanu Moca etc ,nu un fraier care si-a facut un renume de l;a procesul cu MApN ,ca in rest ……….nu apeleaqza multa lume la dobitoc.
    Asteptam de la tine o parere pertinenta ,nu una despre un boschetar al sistemului juridic.

  3. @asdfgh
    bai , i-a nu veni matale cu reclama mascata la pasca fanu moca !
    ai sictir.
    si afla va cel mai bun avocat este doamna obarsancu , si are si barbat in militzie care o vazut multe si o poate indruma. io cred ca daca iar apara pe necajittii aia luati cu japca cu helicopteru ie-ar castiga la totz procesele si ar face si ia un ban ca lumea ca beietzii au si coco nu gluma .

  4. @asdfgh
    Comentariu dinainte era o atentionare a judecatorilor de la ICCJ sa aiba grija la ipochimen, ca poate se inerveaza si’i impusca.

  5. domnu LOTO, esti panglicar. pe doamna aia advocat o cheama obarsanu. de fapt si io cred ca-i advocat bun. mie mi-o placut cum le-o desfacut lu aia de la adp numa cu chiciorul, porcaria aia galbena cu care bocheaza rotile la masini (sa-i fXXX in gura de nesimtiti!). apoi tot doamna obarsanu i-o facut praf si muci pa aia din conducerea primariei . am fost in sala de consiliu cand doamna s-o dat la ei, io pur si simplu m-am cracanat de ras cand ciuhandu cojocari si cativa conseleri or facut numa fetze fetze la ce le-o zis femeia, ca cand o inceput sa deie cu clantza nu s-o mai oprit de ziceai ca-i mitralera d’aia grea(cum ii ziceam noi in armata la mitralera cu trei cracane; catzaua !). va pup !

  6. Din ce vad io. Actiunea deneaului este o operatiune de imagine. Cred ca initial s’a dorit sa bubuie in curtea lui Vasile Blaga si a bubuit in curtea lui Ghita Falca. Iar PD minus L a iesit teribil de shifonat, pentru ca omu’ de pe strada nu are timp sa faca analize de mare finete. El stie ca astia de la guvernare au furat si de aia ii merge lui rau.
    Acu’ ca astia de la PD minus L sunt o gashka de incompetenti care de obicei se faulteaza singuri, asta este o axioma (adevar ce nu trebe demonstrat). De aia actiunea a bubuit in curtea lor, desi s’a dori o explozie controlata, ceva in genul Specialistului cu Sharon Stone si (Stalo)Nica Silvestru. Da’ acolo e film, iar noi traim in realitate.
    Parerea mea este ca astia vor sta ascunsi la mititica doar 60 de zile, nu mai mult. Pentru ca daca stau mai mult de 60 de zile, contractu’ de munca sau raportu’ de serviciu inceteaza obligatoriu, conform legii. Iar daca contractu’ este desfacut, atunci sa te tii. Incep baietii sa vorbeasca si sa spuna unde se duc spagile, iar atunci primu’ contrabandist al tarii, ala de aducea marfa cu bufu’ are „uan big problem”. Deci, vorbim peste 55 de zile, cand vamesii si politaii vor fi liberi ca pasarea cerului, iar dosarele vor sta la procurorii Ariel pana se prescriu faptele.
    Doar, n’ati uitat vorbele primului contrabandist al tarii: Sa spaguiti bine.

  7. Oricum, Doru Cut este peste Florin Kovacs. Din cate cunosc io, Doru a fost un student de nota zece si provine dintr’o famelie de intelectuali. Se vede clasa de la distanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.