Onoare în patria şpăgii- vameşii au înapoiat mita primită greşit, poliţiştii de...

Onoare în patria şpăgii- vameşii au înapoiat mita primită greşit, poliţiştii de frontieră au ţinut-o ca bonus

3
DISTRIBUIȚI

Audierile de astăzi de la Curtea de Apel Timişoara, unde s-au judecat cererile de liberare sub control judiciar a cinci poliţişti de stamora 7 pfrontieră şi vameşi arestaţi în „lotul 140 şpagă” – Jucuţiu Olimpiu, Novac Dorin Liviu, Dobîndă Florin, Tarcea Petru şi Antoni Dănuţ, au scos la iveală noi informaţii despre modul de acţiune al acestora. Avocatul Marius Ioniţă a explicat în cazul vameşului Tarcea faptul că au fost două situaţii în care anchetatorii nu pot doveti mita. „Vameşii au fost corecţi. Au dat înapoi, când s-au suprapus plăţile 250 de euro primiţi de la un contrabandist în vama Stamora Moraviţa, în timp ce poliţiştii de frontieră au spus că rămân banii la ei ca bonus pentru alte treceri”, a explicat apărătorul unul dintre cazuri.


În încercarea de a obţine punerea în libertate a arestaţilor, apărătorii au susţinut că ” cei care acum sunt în boxe sunt doar oştenii care au fost în prima linie”. În cazul lui Jucuţiu, apărătorul a cerut eliberarea sa pe motiv că nu este pericol social şi în plus are două brevete de inventator plus alte şapte cereri. Pentru Novac scuza găsită a fost că ” la Foeni a fost detaşat întâmplător, actele materiale nefiind comise de acesta, iar în cazul celor două acte de la Stamora Moraviţa sumele care i s-au cuvenit acestuia sunt minime”. Aproape toţi apărătorii au invocat faptul că în timpul anchetei clienţii lor au făcut „declaraţii complete şi ample care au dus la stabilirea exactă a faptelor”. Cu toate acestea, Curtea de Apel Timişoara a decis respingerea celor cinci cereri de liberare condiţionată, împotriva deciziei inculpaţii putând să facă recurs.

3 COMENTARII

 1. Bai, nene. am trait s’o vad si p’asta. Cica este spagari de onoare si spagari fara onoare.
  Adicatelea, spagaru’ de onoare, recte vameshu’ Trabus, cand constata muschiu’ lui ca contrabandistu’ a platit in plus, din proprie intiativa lua masura returnarii spagii. Pe cand, spagaru’ fara de onoare, recte militzyanu’ Tzigareta, retinea spaga in contu’ unor treceri viitoare. De fapt, si guvernu’ Bo(c)uletz face acelasi lucru, platesti impozit anticipat, iar in caz de pierdere ai la dispozitie cinci ani sa’i recuperezi din castiguri viitoare (?).
  Prin toata actiunea asta, astia nu au reusit decat scumpirea tigarilor in piata. Cum io n’am fost un filatelist inrait, ipochimeni astia de la denea mi’au dat o gaura de fo’ una – doua meleoane lunar, cu scumpirea tigarilor.
  Rusine sa’ti fie, Dinu Patriciu.
  D’aia cred ca instanta ar trebui sa retina ca si circumstante agravante faptu’ ca unii dintre spagari au onoare. Pai, cum vine asta. Ori „spaguim” ori ne cantarim? Vad io bine ca Militzyanu’ Trabuc e mai ancorat in realitate, plus ca incasand spaga in avans erai sigur ca ai clienti si a doua zi.

 2. Dar spagul, cand se adopta domnule ca si moneda nationala? O impozitam direct la tranzactie si gata. Avem si venituri. Ca de lepadat de ea, niciodata.

 3. Au inceput din nou in Iosefin sa strige „tigari, tigari !”. Ieri erau vreo 4, azi la fel. Au prins baietii tupeu. A fost o actiune in piete doar de OCHII LUMII. Dragos, mergi si tu sa constati asta daca tot esti interesat asa de puternic de acest subiect. Fa o ancheta jurnalistica adevarata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.