Eliberaţii Cumpănăşoiu, Chiosa şi Rada – principalul motiv invocat de arestaţii din...

Eliberaţii Cumpănăşoiu, Chiosa şi Rada – principalul motiv invocat de arestaţii din „lotul 140 şpagă” pentru liberarea condiţionată

17
DISTRIBUIȚI

Numele a trei dintre cei eliberaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – vameşul Ana Cumpănăşoiu şi agenţii de la Poliţia de Frontieră vamesi arestati01Chiosa Costinel şi Rada Ioan – au fost cel mai des argument invocaţi de inculpaţii din „lotul 140 şpagă” care au cerut, astăzi, Curţii de Apel Timişoara liberarea condiţionată sub control judiciar – Novac Dorin, Tarcea Petru, Ţăran Ioan, Burdan Ghiţă, Vrâncuţ Augustin şi Marta Marius. Avocatul lui Tarcea a invocat faptul că DNA solicită arestarea în continuare a clientului său „deoarece nu recunoaşte un act material de luare de mită, chiar dacă şi-a recunoscut celelalte fapte. Se susţine că un traficant de ţigări, cunoscut sub porecla de „Cocaină” pe care DNA l-a rebotezat „Nicotină” i-ar fi dat o sumă de bani. Acesta a recunoscut că i-a dat banii, dar a explicat că doar îi restituia pentru că nu i-a găsit ţuică de gutui în Serbia.Nu poate recunoaşte ceva neadevărat. Dacă vă veţi uita în dosar, veţi observa că inculpata Cumpănăşoiu Ana, în sarcina căreia se reţin 17 acte materiale de luare de mită şi care este cercetată în stare de libertate, i-a cerut, când era la Foeniu, unei traficante să-i aducă ţuică de gutui.


Era o practică să le ceară să le aducă diverse lucruri. Cu toate acets fapte multe, Cumpănăşoiu este în libertate”. Numele Anei Cumpănăşoiu a fost invocat şi de apărătorul lui Marta care a afirmat că pentru doar acuzaţii de luare de mită este încă în arest, în timp ce „Cumpănăşoiu este în libertate, deşi colaboratorul sub acoperire a declarat că era cea care ridica bariera şi le permitea traficanţilor de ţigări să intre în ţară, aduna banii şi-i împărţea”. În cazul vameşului Novac, avocatul acestuia a susţinut că „situaţia este radical schimbată faţă de momentul arestării.  Rada, Chioasa sau Petruţ sunt cercetaţi în libertate, deşi au mult mai multe acte materiale (de luare de mită, n-a.). Locuieşte în „megacity” Sântana şi a avut o preocupare constantă şi pozitivă în societate. A primit nişte sume simbolice de bani. Poliţistul de frontieră Vrâncuţ Valentin i-a spus judecătoarei că ” am fost un simplu agent de Poliţie. Şefii emi care-mi dădeau ordine sunt în libertate. Dacă consideraţi că ce mi se întâmplă este corect, rămân în arest. Probabil că sunt cel mai periculos”. Fostul agent de la Poliţia Rutieră Deta, Ţăran Ioan a izbucnit în lacrimi şi a cerut să fie eliberat deoarece „am lipsit 65 de zile din viaţa fiicei mele. Nu cred că voi mai recupera aceste zile. Sunt cunoscut şi respectat în societate, atât de oameni, cât şi de colegi”. Ca şi în cazul celorlalţi, procurorul DNA a cerut respingerea cererii de liberare, invocând în cazul lui Ţăran faptul că „nu este vorba de un singur caz de luare de mită. În timpul extinderii urmăririi penale i s-au mai imputat alte două”. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru a afla decizia instanţei.

17 COMENTARII

  1. D-le Bota cand se va termina acest caz cred ca o sa faceti o depresie serioasa.Cu ce senzational va mai puteti da atunci Superman?
    Lucrul asta se intampla de cand au fost eliberati primii retinuti.Nu este nicio noutate.Poate pt dv.CA de ati fost preocupat sa dati alte interpretari la ce se spune in sala.
    Dv nu scrieti despre ei.Parca ati fi judecatorul.Inteleg si de unde va vine aceasta stare.drumul prea des la Curtea de Apel.V-ati luat o lucuinta pe langa ea,sa nu cumva sa pierdeti ceva.
    Va sugerez sa schimbati chiar titlul publicatiei.Ce ati zice de-lotul 140 spaga-ca practic asta este activitatea dv.REstul de umplutura .sa nu picati in penibil chiar de tot.oricum sunteti pe aproape
    De ce nu ati zis dv frumos.au fost invocati x,y,z, care aveau 5-6 acte materiale la fel ca altii cu 20-30.PAi da.nu ar mai da bine.
    toata presa s-a detasat de caz.ati mai ramas dv.vreti si o medalie?practic sunteti un erou ca ne furnizati in fiecare zi ceea ce pricepeti din ceea ce este.Un cuvant nu ati scris in favoarea lor.pana si cei ce comenteaza contra tot mai zic ceva.dv nu.
    de ce!?chiar totul e cum relatati dv?
    in curand o sa ne ziceti cine-i viziteaza,unde fac Pastele cei liberi si cam la ce ora adorm.
    LAsati oamenii in pace ca e de ajuns situatia pe care o au.

  2. Sa stea la bulau in continuare gunoiul ala de Taranu,care lua spaga la drumul mare! Cine draq nu-l cunoaste pe acest gunoi,care statea la drumul mare si lua si de pe altarul lui Hristos daca putea. Sa ajungi si condamnat la cativa ani,sa-ti sparga rozeta cei de la popa sapca.
    O fi „nevinovat” saracul.

  3. HEheheheh,,,,,,,
    lasa ca vine si vremea lui…..stiu din surse sigure si o sa iasa la iveala cat de curand ca acest Bota este platit de DNA sa scrie…dar lasa ca si acest lucru o sa le foloseaca celor din arest pentru a se dovedi ca totul a fost comandat de la inceput si continua ….
    DAR NU UITA BOTA CA ULCIORUL NU MERGE DE MULTE ORI LA APA!!!

    TINE MINTE SI NU UITA ZIUA DE AZI!

  4. mubarak sa iti dea tie Dumnezeu de zece ori inapoi raul ce il doresti altora,gunoi ordinar ce esti,de unde cunosti tu viata altora??atatia oameni nevinovati trec prin momente grele,cine esti tu mah sa doresti rau?o sa iti vina si tie randu sa treci poate prin altele mai grele,asa sa iti dea Dumnezeu….om de nimic ce esti!!!

  5. sa va manance cele mai grele boli,sa nu aveti parte de mimic bun,toti care vorbiti aiurea,Dumnezeu e sus si nu doarme …mai ales acum in postul Sfintelor Pasti!!!!!!!

  6. @Maya-Gaya care-i problema ta mah? Nu crezi ca blestemele aruncate vor pica in CAPUL TAU ? Ce vrei sa spui,ca agentul Taranu nu lua SPAGA ??? Cretinopatul ala era la politia rutiera si era in stare sa ia si YENI JAPONEZI,doar sa-i dai. Cand va fi eliberat din arest va fi o problema cu el,ca o sa vina unii sa-i ceara datoriile care le are…

  7. Draga Mubarak, ai dat tu yeni domnului in cauza, pe care tot il ponegresti atat?!
    Vine Saptamana Patimilor, ma voi ruga ptr tine, sa-ti dea Dumnezeu sanatate, si poate o data vei devenii mai lucid.

  8. nu pe capul meu vor fii blestemele,sunt foarte linistita de asta…ma voi bucura enorm de mult pentru tine cand vei fii ingropat tu de blesteme…cretin ordinar,in loc sa vorbesti despre alti oameni ai face bine sa iti bagi capul in oala ta…oamenii ca tine respira aerul degeaba..poluati planeta,in loc sa o faceti mai buna..gunoi ce esti!

  9. Mai cretinopato si vrajitoareo,cei care polueaza sunteti voi spagarii care o suxxx pt.cativa euro.VREMEA VOASTRA A TRECUT,SI O SA UMPLETI PUSCARIILE DACA CONTINUATI CU SPAGA !!!

  10. MUBARACEL, LINISTETE-TE, BRE !!!
    AZI SUNT FLORIILE !!!! NU MAI DA PE GURA ATATA RAUTATE !!!
    CE CASTIGI !!?? FACI MATA LEGILE !!??
    CUM A FOST SA FIE COMANDA POLITICA , ASA O SA SE LINISTEASCA PLOILE . FII SIGUR DE ASTA !!!
    TE-NCARCI NEGATIV AIUREA !! PREGATESTE-TE SA TRECI PRAGUL ANULUI 2012 !!!
    DAR DE-AR FI DUPA RAUTATE, PUTINI VOM TRECE !!
    POFTA BUNA LA PESATE !!!!

  11. MUBARACEL, LINISTETE-TE, BRE !!!
    AZI SUNT FLORIILE !!!! NU MAI DA PE GURA ATATA RAUTATE !!!
    CE CASTIGI !!?? FACI MATA LEGILE !!??
    CUM A FOST SA FIE COMANDA POLITICA , ASA O SA SE LINISTEASCA PLOILE . FII SIGUR DE ASTA !!!
    TE-NCARCI NEGATIV AIUREA !! PREGATESTE-TE SA TRECI PRAGUL ANULUI 2012 !!!
    DAR DE-AR FI DUPA RAUTATE, PUTINI VOM TRECE !!
    POFTA BUNA LA PESTE !!!!

  12. MUBARACEL, LINISTETE-TE, BRE !!!
    AZI SUNT FLORIILE !!!! NU MAI DA PE GURA ATATA RAUTATE !!!
    CE CASTIGI !!?? FACI MATA LEGILE !!??
    CUM A FOST SA FIE COMANDA POLITICA , ASA O SA SE LINISTEASCA PLOILE . FII SIGUR DE ASTA !!!
    TE-NCARCI NEGATIV AIUREA !! PREGATESTE-TE SA TRECI PRAGUL ANULUI 2012 !!!
    DAR DE-AR FI DUPA RAUTATE, PUTINI VOM TRECE !!
    POFTA BUNA LA PESTE !!!!

  13. :))
    IAR CRETINUL DE BOTA!!!
    IAR SCRII LA COMANDA FRAIERICI!!!
    CE AI CU ACESTI OAMENI NEVINOVATI??
    ESTI OFTICAT ,TE ROADE ….:))
    NICI NU STII CE MA BUCUR

    NU MAI POTI DE OFTICA
    VEZI CA FOCU DE PAIE PE CARE L-A APRINS DNA-UL E PE CALE SA SE STINGA DEFINITIV….
    TE ASTEPTAI SA TINA MAI MULT?????
    ZI LA CERBU SAU CINE ITI ORDONA CA DATA VIITOARE SA FACA UN FOC DIN LEMNE DE ESENTA TARE!!!!!SA AIBA CE SA ARDA!!!!
    HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!

  14. Stiti cumva unde lucreaza acum, cei doi fosti sefi de la Politia de Frontiera Timis,schimbati pt coruptia generalizata din subordinea lor?ia documentati-va,cine stie ce surpriza veti avea…

  15. Draga „vbnm” , te informez eu unde lucreaza :
    “Foştii şefi ai poliţiei de Frontieră Timiş, mutaţi la DGA
    Scris de Dragos Bota in 08/04/2011 – 8:15 PM
    Surpriză de proporţii, astăzi, la Poliţia de Frontieră Timiş când de la Bucureşti au sosit documentele prin care fostul şef al instituţiei, comisarul Cornel Iureş, şi adjunctul acestuia, comisarul Ioan Mudure, sunt transferaţi, din 15 aprilie a.c., la Direcţia Generală Anticorupţie. Cei doi au fost singurii dintre şefii de inspectorate din ţară care au colaborat cu DNA în cadrul operaţiunilor antimită declanşate în vămi. Dosarul de corupţie de la vama Foeni a pornit de la probele adunate într-un caz de contrabandă instrumentat sub conducerea celor doi. La momentul în care DNA a trecut la reţinerea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor, reprezentanţii DGA au recunoscut contribuţia celor doi la instrumentarea cazului din Timiş. În timpul controlului IGPF cei doi au demisionat din funcţiile de conducere, ulterior alegându-se doar cu avertismente şi fiind mutaţi pe funcţii inferioare. În acest moment, cei doi comisari sunt în concediu, iar după revenirea la noul loc de muncă vor avea avantajul că vor putea să pună umărul şi la dovedirea corupţilor şi din alte structuri ale MAI.”

    Cu bine si PASTE FERICIT !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.