Apărare pentru rutieriştii şpăgari:”50 de euro, o sumă jenantă” UPDATE 1 Decizia...

Apărare pentru rutieriştii şpăgari:”50 de euro, o sumă jenantă” UPDATE 1 Decizia CAT

1
DISTRIBUIȚI

Agenţii de circulaţie Lucian Musteaţă şi Ionuţ Cârstea de la Poliţia Caraş Severin au cerut, astăzi, Curţii de Apel Timişoara să fie rutieristi cs spaga 1 peliberaţi din arest, după ce au fost prinşi că au primit şpagă câte 50 de euro fiecare de la un şofer care avea probleme la sistemul de iluminare a autoutilitarei pe care o conducea. Pentru a nu-i ridica certificatul de înmatriculare, agenţii i-au spus omului să ducă 100 euro la un bar din apropiere. Şoferul i-a denunţat, iar cei doi au fost reţinuţi după ce au luat banii şi i-au împărţit. „Vorbim de suma insgnifiantă de 50 de euro. Alţi poliţişti de la Arad au fost acuzaţi pentru sume mult mai mari, dar au fost lăsaţi în libertate şi de tribunal şi de curtea de apel.


Vorbim de o sumă modică, iar starea de fapt este confuză. În declaraţia femeii de la bar, aceasta a declarat că nu ştie pentru ce i-au fost lăsaţi banii. În plus, Cârstea a declarat că de dimineaţă colegul său i-a cerut împrumut 50 de euro sau două milioane. Pentru o sumă jenantă de 50 de euro să faci arest nu cred că se impune” , a susţinut avocatul Cosmin Bolosin în faţa instanţei. Procurorul de şedinţă s-a declarat nemulţumit de faptul că avocatul a susţinut că nu poate aprecia acuzarea pericolul social al faptei şi a declarat că „având aceste susţineri privind faptul că ar fi vorba de o sumă insignifiantă, mă simt jenată să mai pun alte concluzii decât să vă cer să respingeţi recursul. Sunt stupefiată de această abordare”. Poliţiştii au cerut să fie cercetaţi în libertate. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 CAT a respins recursurile celor doi, poliţiştii rămânând în arest.

1 COMENTARIU

  1. Merita taranii astia din fotografie orice pedeapsa…, ce mama lu’ Proces-verbal!!! Auzi la ei, cate 50 de euro! Daca nu se lacomeau si cereau cum cer toti care ma opresc pe mine pentru viteza, cate 50 de lei, nu-i reclama nimeni si era toata lumea multumita! Am dreptate?! Ar trebui sa se legifereze intr-o anexa la Codul rutier, imediat dupa baremul amenzilor de circulatie, si plaja spagii la fiecare contraventie/ilegalitate! N-am mai fi ipocriti ca acum!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.