Dosarele şpăgilor Moraviţa 2 şi Moraviţa 1 ar putea fi conexate UPDATE...

Dosarele şpăgilor Moraviţa 2 şi Moraviţa 1 ar putea fi conexate UPDATE 1 Decizia în cazul interdicţiilor

2
DISTRIBUIȚI

DNA a cerut la termenul de astăzi al dosarului lotului 2  Moraviţa impunerea interdicţiei de a părăsi ţara pentru 40 de poliţişti de frontieră, vameşi şi traficanţi acuzaţi de fapte de corupţie şi contrabandă pe motiv de tratament de egalitate cu ceilalţi din dosarele şpăgilor. Doar vameşul Mihnea Feneşan, care a fugit din ţară după ce a aflat de la Neta Şaptebani, soţia actualului şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, că urmează descinderile DNA, are această interdicţie dintre inculpaţii din acest dosar. Apărătorii inculpaţilor s-au întrecut în a combate cererea procurorului. Motivele au fost diverse – nu se impune această măsură, ” jumătate dintre inculpaţi şi-au făcut concediile în străinătate şi dacă vroiau să rămână acolo o puteau face”, „nu s-ar putea achita de sarcinile de serviciu” sau „este membru al echipei sportive al Poliţiei de Frontieră Timiuş şi ar trebui să plece diseară pentru o competiţie, trei zile, în Croaţia”.


Judecătorul i-a întrebat pe toţi inculpaţii dacă se vor prezenta la instanţă în cazul în care va fi respinsă cererea DNA, iar aceştia au răspuns în cor „da”.

Unii dintre apărători au solicitat conexarea dosarului lotului 2 Moraviţa la dosarul lotului 1, iar judecătorul a încunviinţat transmiterea dosarului celuilalt complet de judecată, care, în 28 septembrie, va judeca şi această cerere. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia în legătură cu interdicţia de părăsire a ţării.

UPDATE 1 Instanţa a respins atât cererea DNA de instituire a interdicţiei de a părăsi ţara pentru cei 40 de inculpaţi, cât şi pe cea a lui Feneşan de anulare a interdicţiei. Împotriva sentinţei se poate face recurs în 24 de ore.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.