EXCLUSIV Cum a întrerupt deputatul Popoviciu negocierile din dosarul “bani pentru PDL”

EXCLUSIV Cum a întrerupt deputatul Popoviciu negocierile din dosarul “bani pentru PDL”

4
DISTRIBUIȚI

Secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, acuzat de trafic de influenţă alături de şeful Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş, Cornelia Corescu, în dosarul bani pentru partid nu s-a sfiit să-i arate denunţătorului, coleg de-al său de partid, rolul important pe care-l are în organizaţia judeţeană. În cazul său, Tribunalul Timiş a decis cercetarea în stare de libertate, în timp ce pentru Corescu s-a hotărât arestarea, ambele hotărâri fiind atacate cu recursuri, care se vor judeca, mâine, la Curtea de Apel Timişoara. „Inculpatul Medeşan Vasile i-a spus explicit denunţătorului că ar fi participat la hotărârea politică de întărire a disciplinei pe piaţa muncii şi de impunere a respectării legislaţiei în domeniu, însă, concomitent, purta negocieri între un agent economic şi conducătorul instituţiei de control, pentru neaplicarea sancţiunilor în schimbul unor sume ce trebuiau să fie virate în folosul organizaţiei din care făcea parte. Chiar dacă inculpatul Medeşan Vasile se erija într-un exponent al politicii statului de combatere a încălcării legislaţiei muncii, în fapt a fructificat ocazia de a exercita presiuni asupra reprezentantului unei firme pentru obţinerea unei sume de bani, intervenind într-un mod nepermis în activitatea unei instituţii de stat, în virtutea bunelor relaţii pe care le-ar avea cu inculpata Cornelia Corescu”, a susţinut procurorul DNA, conform deciziei Tribunalului Timiş.

În declaraţia pe care a dat-o în faţa instanţei, Medeşan a susţinut că a fost contactat de colegul său de partid, patronul firmei Raul & Andreea Construct SRL din Variaş, Aurel Grindiş, prins cu muncitori lucrând la negru deoarece a considerat „că  el , în calitatea de preşedinte (al organizaţiei PDL Variaş, n.a.),  este  în măsură să îl ajute.


 Inculpatul recunoaşte că a dat un telefon inculpatei   care era  vecină şi colegă de partid dar nu în sensul de a interveni în activitatea acesteia şi doar cu scopul de a-l ajuta pe denunţător”. Medeşan nu a recunoscut nici faptul că a cerut bani pentru partid, susţinând că donaţia a fost făcută la iniţiativa lui Grindiş. Această declaraţie intră în contradicţie cu înregistrarea ambientală făcută la pensiunea din Variaş a lui Medeşan, unde i-a reproşat colegului de partid că a plătit doar 1.000 lei şi a jignit-o „pe doamna” pentru că nu a făcut ce trebuia. De altfel, discuţia între cei doi a fost întreruptă deoarece Medeşan a primit un telefon de la deputatul Alin Popoviciu, care l-a anunţat că va veni la el pentru a vorbi. În aceste condiţii, secretarul executiv al PDL l-a trimis la plimbare pe denunţător pentru a-l aştepta pe importantul oaspete. Înainte de a se despărţi, Medeşan i-a cerut patronului  să „asculte” dacă vrea să i se rezolve problema.

4 COMENTARII

  1. bey Aline !
    ce-ai mah cu dom Pompoviciu si cu dom Ostafriciuc ?
    lasa-i saracii ca mai au putin de stqat in libertate. Acus ii vezi la puscarie si cum amandoi is frumusei si parfumati o sa fie imidiat facutz coloshia fetitze. Vai di rozeta lorsi in plus os atrebiasca sa si suga…

  2. Jegosul de Popoviciu!~ un ordinar care s-a ridicat exact ca Ostaficiuk …doi agramati lipsiti de cultura , doi parveniti la puscarie cu ei si sa li se confiste averile ilicite!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.