Cornelia Corescu, arestată pe 29 de zile, Vasile Medeşan – eliberat

Cornelia Corescu, arestată pe 29 de zile, Vasile Medeşan – eliberat

5
DISTRIBUIȚI

Judecarea cererii DNA de arestare a Corneliei Corescu, şeful Inspectoratului teritorial de Muncă Timiş, şi a secretarului executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, acuzaţi de DNA de trafic de influenţă după o operaţiune bani pentru partid a durat, astăzi, mai multe ore la Tribunalul Timiş.


Cei doi inculpaţi au negat acuzaţiile care li se aduc, susţinând faptul că nu i-ar fi solicitat denunţătorului să dea 10.000 lei donaţie la partid, ci iniţiativa ar fi fost a acestuia. Apărătorii celor doi pedelişti au susţinut în faţa judecătorului că nu se impune arestarea clienţilor lor deoarece nu prezintă pericol pentru ordinea publică. După  mai bine de două ore de deliberări, Tribunalul Timiş a decis arestarea pe 29 de zile a Corneliei Corescu şi punerea în libertate a lui Vasile Medeşan care a primit interdicţia de a părăsi localitatea. De asemenea, Medeşan a primit şi alte interdicţii printre care de a lua legătura cu denunţatorul sau martorii din dosar şi de a exercita funcţia politică deţinută. Avocaţii Corneliei Corescu au declarat recurs, acelaşi lucru făcându-l şi procurorul DNA în cazul lui Medeşan. Recursurile urmează să fie judecate de Curtea de Apel Timişoara. După ce a aflat decizia instanţei, Corescu a plecat sub escortă spre arestul Poliţiei Timiş fără a scoate vreun cuvânt.

5 COMENTARII

  1. Aceasta practica a impunerii donatiilor a devenit oficiala in Timisoara. Dna Corescu nu este initiatoarea ei. La Primarie daca soliciti autorizatie de constructie ti se impune sa donezi teren pentru domeniul public.Nimeni pina acum nu a luat atitudine impotriva acestor practici situate dupa limita legalului.
    Chiar daca dna Corescu a fost acuzata de savirsirea si a altor infractiuni care ar justifica masura de arestarii preventive totusi ar trebui ca autoritatile publice sa isi ia lectia de moralitate si sa revina asupra metodelor neordodoxe practicate (donatii(????) fortate)
    De obicei atunci cind se practica o metoda abuziva si nimeni nu ia atitudine se gasesc unii care sa exceleze in abuzuri. Si uite ce se intampla.

  2. sa asteptam mandate de arestare si pt restul ca mai sunt cativa care se vad de la o posta.sper sa primeasca si cei doi DORINI mandate de vreo 3600 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.