EXCLUSIV Procurorul scăpat de penal în dosarul şpăgilor din vămi se întoarce...

EXCLUSIV Procurorul scăpat de penal în dosarul şpăgilor din vămi se întoarce de la DNA la Parchetul din Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Superior al Magistraturii a decis mutarea de la structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie la la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a procurorului care a scăpat să fie pus sub acuzare de colegii săi în dosarul mitei din vămi. În timpul monitorizării şpăgarilor de la Moraviţa, Mărioara Sandu a „picat” pe intercerceptări în timp ce-i dădea indicaţii vameşului Gheorghe Verdeţ cum să acţioneze într-un alt dosar penal în care era anchetat de DNA. „„…Nu ziceţi nimic, nu scrieţi, nu…nimic!… după ce vă… documentaţi… nici nu ştiu cum să procedăm”, i-a spus procurorul lui Verdeţ.


Procurorul a primit neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele sale nu au influenţat mersul anchetei în dosarul instrumentat de DNA Timişoara.

Pentru activitatea sa din perioada 2008 -2010 în structura centrală a DNA, Mărioara Sandu a primit calificativul „bine”, unul dintre motivel invocate fiind „situaţii de nerespectare a conduitei morale şi profesionale impuse de Codul Deontologic”. Procurorul a făcut contestaţie la acest calificativ, dar CSM-ul a respins-o. Printr-o cerere din 5 septembrie, Mărioara Sandu a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii mutarea sa de la structura centrală a DNA la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Cererea i-a fost respinsă, CSM considerând că trebuie să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, de unde a plecat la DNA. Procurorul se va prezenta la postul din Timişoara din 1 octombrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.