Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan, trimişi în judecată de DNA

Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan, trimişi în judecată de DNA

1
DISTRIBUIȚI

Procurorii anticorupţie i-au trimis , astăzi, în judecată pe Cornelia Corescu, şeful ITM Timiş, şi Vasile Medeşan, secretar executiv al PD-L Timiş, arestaţi în dosarul  „bani pentru PD-L”. S-a reţinut faptul că „în cursul lunii iulie, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, împreună cu inculpatul Medeşan Vasile, i-au pretins suma de 10.000 lei unui denunţător, administrator la o societate comercială, indicându-i ca banii să fie achitaţi cu titlu de donaţie pentru organizaţia judeţeană a partidului din care toţi trei făceau parte (Partidul Democrat Liberal). În schimb, inculpata Corescu Cornelia Gheorghina a lăsat să se înţeleagă că va uza de influenţa pe care o are asupra subordonaţilor săi, inspectori de muncă, pentru ca aceştia să aplice sancţiuni mai blânde decât cele care se impun firmei administrate de denunţător, firmă care fusese supusă anterior unui control pe linia respectării legislaţiei muncii”.


După ce denunţătorul s-a angajat că va achita suma pretinsă, Corescu a dispus ca o angajată din subordine să întocmească două anexe la actul de control, în care să constate aspecte nereale care să atragă sancţiuni mai blânde societătii. Ulterior însă, după ce denunţătorul a achitat numai 1.000 lei din suma pretinsă, pedelista a dispus aceleiaşi subordonate să revină asupra actului de control astfel încât să îi fie aplicată denunţătorului amenda corespunzând neregulilor constatate în timpul controlului. Pe fondul unor discuţii ulterioare, Cornelia Corescu a condiţionat renunţarea la sancţiunile aplicate de depunerea, de către denunţător, a întregii sume de bani pretinse iniţial. În acest context, inculpata a dispus înregistrarea, în evidenţele instituţiei, a unei contestaţii antedatate, în vederea anulării procesului verbal care atrăgea aplicarea sancţiunii. Contestaţia antedatată a fost întocmită astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător în termenul legal. Corescu a fost trimisă în judecată pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, iar Medeşan pentru trafic de influenţă.

1 COMENTARIU

  1. dar cand urmeaza si gongile mari ?
    ma refer la ostafriciuc si pompoviciu, ca doar iei au initiat si orchestrat marsavia „bani pt. partid”. la noi la PSD asa ceva nu ezista !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.