EXCLUSIV Un arestat dintr-un dosar DIICOT, printre beneficiarii sentinţelor date pe şpaga...

EXCLUSIV Un arestat dintr-un dosar DIICOT, printre beneficiarii sentinţelor date pe şpaga de 50.000 euro

2
DISTRIBUIȚI

Scandalul de corupţie în care a fost arestat vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, Cătălin Şerban, nu este decât vârful operaţiunii de prăduire a SC Moldomin SA, pusă la cale de oamenii de încredere ai liderului PD-L Sorin Frunzăverde cu sprijinul judecătorilor corupţi. Nimic nu a fost lăsat la întâmplare, gruparea având grijă să înghită toţi banii. Una dintre mizele pentru care s-a dat şpaga de 50.000 euro a fost ca să nu se aprobe solicitarea Finanţelor Publice de a se stopa vânzarea oricăror bunuri ale societăţii, inclusiv a fierului vechi. Explicaţia se găseşte în una din sentinţele Tribunalului Caraş Severin legate de insolvenţa Moldomin.


„La sediul lichidatorului s-a desfăşurat şedinţa de negociere pentru valorificarea bunurilor mobile ale debitorului, în cuprinsul căruia la fila 3 se menţionează că: „în urma deliberărilor lichidatorul constată că preţul oferit corespunde valorii de evaluare aprobate de către Adunarea creditorilor, fiind chiar mai mare şi arată că este de acord cu încheierea contractului de vânzare cu Casito Transimpex, la preţul de 0,8 lei/Kg deşeu.Deşi, până la acest moment au fost valorificate bunurile mobile aparţinând debitorului, totuşi lichidatorul nu a întocmit nici un raport asupra fondurilor obţinute din lichidare şi din încasare creanţe şi nici nu a prezentat comitetului creditorilor un astfel de raport”, se arată în document. Patronul Casito Transimpex nu este altcineva decât omul de afaceri Petrică Toma şi fiul acestuia Silvan, care au afaceri cu fier vechi şi este proprietarul hotelului Roman din Băile Herculane. Silvan este arestat în dosarul DIICOT alături de alţi oameni de afaceri pentru că împreună cu mafia ţigănească de la Strehaia au prejudiciat statul cu zeci de milioane de lei prin emiterea în fals de facturi, fiul său fiind arestat în acest dosar. Cei din familia Toma sunt, de asemenea, apropiaţi al consilierului PD-L Iosif Chişărău, directorul Moldomin şi intermediarul şpăgii.

2 COMENTARII

  1. sa se verifice si cum a luat hotelul Roman, ca sigur vor avea o surpriza! confiscata averea si sa ramana a statului, nu sa mai fie vanduta pentru a imbogatii alte lichele

  2. Dragos, o corectie, te rog: nu Petrica Toma, care,printre altele (dar deloc neglijabil), a fost si seful Garzii Financiare din Hunedoara, e retinut in dosarul acela cu evaziunea fiscala de la Strehaia, ci fi-su, Silvan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.