O spălătorie va fi transformată în centru de excelenţă

O spălătorie va fi transformată în centru de excelenţă

0
DISTRIBUIȚI

Spălătoria secţiei de de Obstretrică – Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă din Timişoara va fi reabilitată şi transformată într-un Centru Medical de Excelenţă specializat în diagnosticul antenatal al malformaţiilor fetale.  Modificările se vor face  în baza unui proiect de colaborare  între România şi Serbia, finanţat din fonduri europene. „Centrul de excelenţă  va cuprinde un cabinet psihologic , un cabinet de consultanţă şi consiliere genetică, un laborator de analize medicale, două cabinete de obstetrică – ginecologie, un laborator de anatomie patologică,  o sală de intervenţii chirurgicale, două saloane post –operator.  Este prevăzută şi achiziţia de echipamente medicale performante.


 De asemenea, vor fi organizate şi o serie de workshop-uri  privind malformaţiile fetale, destinate cadrelor medicale în domeniu”, a explicat Olimpia Oprea, medic şi manager în cadrul proiectului.

Proiectul a fost deja aprobat, iar lucrările ar putea să începă în luna august, după semnarea contractului între cele două ţări . Durata de implementare va fi de de 17 luni, din care nouă luni sunt prevute pentru execuţia a lucrărilor de construcţie. Bugetul total este de circa 2.000.000 de euro, din care mai bine 1.900.000 sunt fonduri neramburasabile, costuri care acoperă cheltuielile necesare ambelor ţări partenere în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.