Pe ce s-au contrat candidaţii la Primăria Timişoara în ultima confruntare

Pe ce s-au contrat candidaţii la Primăria Timişoara în ultima confruntare

5
DISTRIBUIȚI

Candidaţii la Primăria Timişoara au muncit astăzi cu normă dublă.  Dacă în cursul dimineţii,  Gheorghe Nodiţi – PD-L, Adrian Orza – UpT şi Ion Răducanu – UNPR nu au prea avut loc să se desfăşoare, fiind clar sub papucul independentulu retras, Ioan Gârboni, la dezbaterea de la UVT, la cea de la CRAFT lucrurile au stat puţin altfel .  Echipa a fost întregită de peremistul Grigore Trif. Spectacolul a debutat cu mici probleme tehnice, câteva bârâituri şi întreruperi de microfon care au fost surmontate rapid.  Primul vorbitor a fost independentul care a lămurit, încă o dată, că independenţa, şi doar ea, îi dă dreptul să se alieze cu cine pofteşte, şi nu a pierdut ocazia de a se lăuda din nou cu realizările sale.  Peremistul Trif nu s-a abţinut, şi după ce a expus soluţii pentru comunicarea cu cetăţenii, le-a mulţumit contracandidaţilor săi, „în special celor care termină cursa în picioare”.  La fel a făcut şi Orza care a lămurit: „vorbim de două campanii.  Una dusă de noi şi alta dusă de pe blocuri, cu emisiuni separate, baloane electorale,  şi fluturaşi, adică lipsă totală de respect pentru cetăţeni”, vizibil afectat de absenţa lui Nicolae Robu.  „Pelerinajul hibernal” spre  primărie pentru prezentarea  dovezii  asigurării de locuinţe nu a fost uitat.  Gârboni, deşi nu mai candidează, a sigurat prompt că nu va ţine oamenii la coadă, în vreme ce Orza, ca soluţie, a ţinut să felicite „pe cei care au distribuit pliante la inaugurarea Parcului Copiilor, proiect pe care l-au blocat vreme de şapte ani în consiuliul local”, referirea fiind la liberali.  Următoarea cerinţă a fost enumerarea a trei proiecte pe care le vor finaliza până la sfârşitul mandatului.


S-au remarcat  lejer viceprimarul Adrian Orza, care a înşiruit proiectele deja prezentate în campanie, şi Grigore Trif care a exclamat: ” mă întreb dacă vom ajunge vreodată la înţelepciunea lui Ilie Moromete”.  La doar câteva minute după a răbufnit, de data aceasta la adresa marelui absent. “Robu nu mai e important că nici noi suntem importanţi pentru el”. Asta, în vreme ce oferea soluţii pentru reabilitatrea termică a clădirilor din Timişoara. Complet involuntar, Trif a felicitat administrația locală, încercând de fapt să o critice : „e lipsă totală de dezorganizare”.  Talentul de creator de SF-uri a fost ultimul capitol testat, sub formă de măsuri pentru creşterea natalităţii ca sarcină revenind primarului.  N-a oferit nimeni soluţii, căci problema ţine de fapt de guvernul României, dar explicațiile au fost de-a dreptul savuroase. Gârboni a lămurit: “bănăţeanul, se ştie, e zgârcit. Şi cum nu poate face un copil jumate, nu face!”  Nodiţi a poftit la creşe şi grădiniţe, în vreme ce Orza a tăiat craca promisiunilor şi a lămurit că problema nu ţine de primărie.  Răducanu a pasat și el sarcina către guvern, acuzând lipsa de locuri de muncă, şi lipsa banilor, în vreme ce Trif  s-a vrut autor de DEX și a schimbat definiția copilului –  “nu este o problemă de libidou, ci una de calcul.  Îl faci dacă este oportun”. Spectacolul s-a încheiat cu promisiunea lui Trif : „dacă nu fac 1.500 de creşe şi grădiniţe, demisionez!”

5 COMENTARII

  1. Robu a facut foarte bine ca nu a participat la discutii cu niste contracandidati fara proiecte, capabili doar de atacuri la persoana. De cand Robu a avut problema aia de sanatate Orza n-a avut nici o iesire publica in care sa nu se lege de el. Rusine Orza, groparul Politehnicii!

    Robu primar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.